David Popovici a scris istorie la Budapesta, sportivul în vârstă de doar 17 ani reușind să devină dublu campion mondial (în probele de 100 și 200 m liber).

David PopoviciFoto: FERENC ISZA / AFP / Profimedia

Roadele muncii lui David Popovici - Medaliile de aur câștigate la CM Natație de la Budapesta

După o nouă cursă fantastică, David a postat pe Facebook o fotografie cu cele două medalii de aur obținute în capitala Ungariei.

„Racheta din România” a explicat după finala de la 200 m liber ce va face cu premiul său de la Budapesta: „Am avut mare grijă cu medalia, am primit și o cutie, nu-mi venea să o pun în buzunar sau la gât. Nu-mi place să mă plimb cu medaliile de gât, nu mi-a plăcut niciodată, iar acum e în siguranță, gata să fie expusă pe undeva, prin cameră, chiar dacă încă nu am nimic expus. Reprezintă dovada că sportul românesc poate aduce un campion mondial și la înot”.

*sursă foto: Facebook - David Popovici

David Popovici, campion mondial și în proba regină de 100 m liber:

David a câștigat cu timpul de 47.58 (în semifinale a avut 47.13). Podiumul a fost completat de francezul Maxime Grousset (47.64) și de canadianul Liendo Edward (47.71).

În vârstă de 17 ani, Popovici este noua senzație a înotului mondial, el câștigând aurul mondial și în proba de 200 m liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta.

David Popovici și recordul unic de 49 de ani pe care l-a egalat

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

S-ar putea să te intereseze și:

INTERVIU David Popovici și lecțiile pe care le putem învăța de la un campion mondial- „Speranța este convingerea că poți orice îți propui în viață”