O imagine cu finaliștii probei de 200 m liber din cadrul Campionatului Mondial de Natație a devenit virală după ce David Popovici a cucerit primul său aur la Budapesta. La câteva zile după ce a reușit să uimească întreaga lume a înotului, „Racheta din România” a explicat de ce s-a așezat în spatele adversarilor în sala de așteptare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rechinul David Popovici și teama din ochii oponenților

Într-un podcast realizat de fostul înotător australian Brett Hawke, David a afirmat că știa că ceilalți finaliști (printre care se numărau și medaliați olimpici) se temeau de el.

„​Am stat în spate pentru că voiam să văd emoțiile tuturor. Nu știu dacă este ceva rău, aveam și eu emoțiile mele, dar știam că lor le era mai teamă de mine decât îmi era mie de ei.

Am încercat să îmi controlez emoțiile, nervii, am reușit să o fac foarte bine și voiam doar să mă bucur de acel moment în care vedeam teama din ochii lor. Chiar dacă nu dădeau de înțeles asta, știam că le este mai teamă de mine decât îmi era mie de ei.

Știam că voi câștiga, pentru că m-am simțit atât de bine în serii, în semifinale, știam că pot mai mult, a fost o mișcare de încredere în sine. Nu stau mereu în spate, dar așa am simțit atunci” - David Popovici.

*sursă: captură aquatics.eurovisionsports.tv

David Popovici și recordul unic de 49 de ani pe care l-a egalat

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

Ce urmează pentru David Popovici, după medaliile de aur câștigate la CM Natație

După ce a strălucit la Budapesta, David Popovici va avea câteva zile de pauză, apoi va participa la alte trei competiții importante:

  • Campionatele Europene de juniori de la Otopeni (5-10 iulie);

  • Campionatele Europene de seniori la Roma (11-17 august);
  • Campionatele Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie).

S-ar putea să te intereseze și:

INTERVIU David Popovici și lecțiile pe care le putem învăța de la un campion mondial- „Speranța este convingerea că poți orice îți propui în viață”