A renunțat la mai multe finale pe aparate de la JO 2020 motivând că are de luptat cu demonii din propriul cap. Simone Biles a ținut capul de afiș în sportul mondial, gimnasta recunoscând că are unele probleme la nivel mental.

Simone BilesFoto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Dacă Novak Djokovic este de părere că "presiunea este un privilegiu", Rafael Nadal i-a luat apărarea gimnastei americane.

Ce spune Rafael Nadal despre problemele lui Simone Biles

"Respect întru totul această decizie. Simone a muncit din greu toată viața ei pentru a-și îndeplini visul.

A reușit să obțină rezultate incredibile de-a lungul carierei și sunt convins că va continua la același nivel.

Dacă nu se simte pregătită să concureze atunci care este motivul pentru care ar trebui să se simtă obligată să o facă?" - Rafael Nadal,pentru CBS.

Nadia Comăneci o sprijină

"Simone este o campioană extraordinară care a făcut multe pentru acest sport. Acum are probleme, suferă de vertijuri, de amețeli, o situație extrem de periculoasă. Ea risca să se accidenteze grav.

Eu nu am avut niciodată asemenea probleme, poate îmi mai fugea mintea la altceva, dar nimic important.

În schimb, soțul meu, (n.r. Bart Conner, fost gimnast olimpic din SUA) a suferit de aceleași probleme, l-au speriat și mi-a mărturisit că asemenea manifestări apar când ești supus unei presiuni imense.

Mintea și corpul nu mai comunică între ele. Gimnastele nu prea vorbesc despre asta, dar Simone a făcut bine că a mărturisit ce o afectează.

Iar faptul că a participat la bârnă a fost o decizie înțeleaptă, nu sunt manevre atât de periculoase. A vrut să depășească frica, altfel era complicat" - Nadia Comăneci.

După ce a renunțat pe rând la finalele de la sărituri, paralele și sol, Simone Biles a luat totuși parte în cea de la bârnă, acolo unde a cucerit medalia de bronz.