​A reușit să se califice în finala probei de 100 metri liber înot de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar la finalul concursului a dezvăluit care a fost tactica aleasă. David Popovici este noua senzație a natației mondiale, iar parcursul de excepție de la JO 2020 i-a adus mai multe oferte de la Universități din SUA.

David PopoviciFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

David Popovici, despre tactica folosită în semifinale

"Am vrut să înot spre stânga, a fost prima dată când am încercat asta. Sunt tot felul de strategii, pe care le știm eu și antrenorul meu. El știe mai bine cum a fost cursa asta.

Am vrut doar să-l sperii puțin (n.r. pe Caeleb Dressel) și cred că am reușit. În finală nu știu ce strategie voi avea, trebuie să vorbesc cu antrenorul" - David Popovici, pentru TVR 1.

David și ofertele de la Universități din SUA

"Sunt contacte în SUA, dar când ajungi la un anumit nivel nu știu cât te mai ajută sistemul NCAA. Și nu știu dacă David chiar asta își dorește. Poate vrea să rămână în țară sau în Europa, la o facultate. Opțiunile sunt deschise și foarte vaste. Decizia îi va aparține doar lui și familiei" - Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici.

Motivul pentru care nu are un psiholog în echipă

"David n-a simțit nevoia ca în echipa lui să existe și un psiholog. A considerat că nu e cazul acum să comunice pe partea asta" - Adrian Rădulescu, citat de gsp.ro.

Ce spune Caeleb Dressel, multiplu campion mondial, despre David Popovici

"Cu siguranță mi-a captat atenția, eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. E impresionant cu adevărat ce face și cum se descurcă în apă. Când înotam 100 de metri stilul liber la 16 ani pentru mine conta cât de repede pot ieși de acolo, dar copilul ăsta nu glumește, vine imediat de unde a plecat, e impresionant. E o nebunie ce reușește la această vârstă" - Caeleb Dressel.

De știut:

  • David Popovici (va împlini 17 ani pe 15 septembrie) a făcut parte din prima semifinală și a încheiat cursa cu timpul de 47.72 secunde. Sportivul nostru a luat startul de pe culoarul șase.
  • În proba de 100 metri liber, David Popovici deținea înaintea Jocurilor Olimpice cel mai bun timp al anului la seniori (47.30 secunde). Performanța românului a fost depășită în semifinale de rusul Kliment Kolesnikov (47.11) și de americanul Caeleb Dressel (47.23).
  • Finala probei de 100 metri liber va avea loc joi, 29 iulie, de la ora 05:37.

S-ar putea să te intereseze și:

JO 2020: David Popovici, noua senzație a natației românești, atât de aproape de o medalie - A ratat bronzul pentru două sutimi / A stabilit un nou record mondial la juniori

JO 2020 Robert Glință, despre David Popovici: „Este un fenomen pentru întregul înot la nivel mondial”

JO 2020: Senzaționalul David Popovici, prima declarație după ratarea bronzului olimpic: "Cred că dacă îmi lăsam o unghie un pic mai lungă, poate luam locul trei"