​Înotătorul David Popovici s-a calificat miercuri în finala probei de 100 metri liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. David a obținut calificarea cu al cincilea timp.

David PopoviciFoto: KEMPINAIRE Stéphane / AFP / Profimedia

David Popovici (va împlini 17 ani pe 15 septembrie) a făcut parte din prima semifinală și a încheiat cursa cu timpul de 47.72 secunde. Sportivul nostru a luat startul de pe culoarul șase.

Aici poți vedea cursa în care a luat parte David Popovici

Sursa video: Eurosport

Seria a fost câştigată de americanul Caeleb Dressel, cu 47.23, urmat de italianul Alessandro Miressi, 47.52, și de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, 47.57.

Cel mai rapid timp din semifinale a fost reușit de rusul Kliment Kolesnikov, 47.11.

Finala probei de 100 metri liber va avea loc joi, 29 iulie, de la ora 05:37.

Prima semifinală, rezultate:

De știut:

În proba de 100 metri liber, David Popovici deținea înaintea Jocurilor Olimpice cel mai bun timp al anului la seniori (47.30 secunde). Performanța românului a fost depășită în semifinale de rusul Kliment Kolesnikov (47.11) și de americanul Caeleb Dressel (47.23).

S-ar putea să te intereseze și:

JO 2020: David Popovici, noua senzație a natației românești, atât de aproape de o medalie - A ratat bronzul pentru două sutimi / A stabilit un nou record mondial la juniori

JO 2020 Robert Glință, despre David Popovici: „Este un fenomen pentru întregul înot la nivel mondial”

JO 2020: Senzaționalul David Popovici, prima declarație după ratarea bronzului olimpic: "Cred că dacă îmi lăsam o unghie un pic mai lungă, poate luam locul trei"