Robert Glinţă, campion european en titre la 100 m spate, a salutat performanţa lui David Popovici, locul 4 în finala olimpică de la 200 m liber, din cadrul Jocurilor de la Tokyo, şi îl consideră un fenomen nu doar pentru înotul românesc ci pentru înotul la scară mondială, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

La doar 16 ani, David Popovici a ocupat locul patru în finala olimpică de la 200 m liber, la doar 2/100 de medalia de bronz.

„Este uimitor ce a reuşit David la vârsta de 16 ani, este o performanţă pe care e greu s-o concepem la adevărata ei valoare. David nu este un fenomen doar pentru nataţia românească, este un fenomen pentru întregul înot la nivel mondial. Sper din tot sufletul că va avea cale liberă în performanţă, este setat din plin pentru succes, are un caracter şi o personalitate demne de toată admiraţia. Eu îl admir şi îl respect şi sper să aibă toată susţinerea, de care are nevoie, pentru a reuşi să-şi atingă potenţialul lui adevărat, care este fabulos, uriaş”, a declarat Glinţă după finala de la 100 m spate, în care a ocupat locul opt.

În finala de 200 m liber, David a încheiat cursa cu timpul de 1.44.68.

Timpul reușit de David Popovici reprezintă un nou record mondial la juniori și cel mai bun timp personal pe 200 metri liber.