Alte trei echipaje de canotori din România s-au calificat în finalele pentru medalii de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Marius Cozmiuc si Ciprian TudosaFoto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

La dublu vâsle feminin - categorie uşoară - Ionela Cozmiuc şi Gianina Beleagă au reuşit calificarea în finala A, la fel ca şi echipajul de dublu rame masculin, format din Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă.

În recalificări, cu cea mai bună performanţă a anului, echipajul de opt plus unu feminin: Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea, a încheiat pe locul 1 şi va evolua în finala pentru medalie.

În schimb, la opt plus unu masculin, echipajul format din Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Bejan, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni, Ciprian Huc, Adrian Munteanu, a ocupat ultimul loc şi nu a reuşit calificarea pentru medalii.

Şi la dublu rame feminin, echipajul format din Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş a ratat calificarea în finala A, urmând să evolueze în finala B.

Finalele au loc joi şi vineri.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO JO 2020, canotaj: România, medalie de argint în proba de patru rame masculin

VIDEO JO 2020, canotaj: Ancuța Bodnar și Simona Radiș, medalie de aur în proba de dublu vâsle feminin

Imaginile zilei: "Deșteaptă-te, române!", intonat la Tokyo - Aur pentru Ancuța Bodnar și Simona Radiș în proba de dublu vâsle feminin de la JO 2020 - VIDEO