Echipajul de patru rame fără cârmaci masculin al României, format din Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari, a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Echipajul masculin de patru rame fara carmaci al RomanieiFoto: Luis ACOSTA / AFP / Profimedia

Chiar dacă nu erau văzuți drept favoriți la medalii înaintea cursei, tricolorii s-au descurcat excelent și au terminat Finala A cu timpul de 5 min 43 sec 13/100.

Aici poți vedea cursa pentru argint reușită de băieții noștri

Sursa video: Eurosport

Titlul olimpic de la Tokyo a fost câştigat de Australia (5 min 42 sec 76/100 - record olimpic), în timp ce poziția a treia a fost ocupată de Italia (5 min 43 sec 60/100).

Canotajul românesc a cucerit 20 medalii de aur, 11 de argint și 9 de bronz la Jocurile Olimpice.

Clasamentul final al probei:

Aceasta este a treia medalie cucerită de România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după argintul obținut deAna Maria Popescu în proba individuală de spadă și aurul câștigat de echipajul de dublu vâsle feminin.

La patru rame feminin (W4-), echipajul format din Mădălina Hegheș, Roxana Anghel, Elena Logofătu și Cristina Popescu a încheiat pe locul 3 în finala B. În clasamentul general al probei, româncele au ocupat locul 9.

În finala B a probei de dublu vâsle masculin (M2x), echipajul format din Ionuț Prundeanu și Marian Enache a terminat pe locul 3 și s-a clasat pe locul 9 la general.

308 medalii a obținut țara noastră de când participă la Jocurile Olimpice: 90 de aur, 96 de argint și 122 de bronz.

Citește și: JO 2020, canotaj: Ancuța Bodnar și Simona Radiș, medalie de aur în proba de dublu vâsle feminin