Ciclistul Chris Froome susține că toate criticile care îi sunt aduse îl motivează și mai mult să nu se retragă. După accidentul grav din 2019, sportivul britanic nu a mai dat același randament, deși are planuri mari pentru acest an.

Chris FroomeFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Froome a petrecut mai mult de trei săptămâni în spital după ce s-a ales cu multiple fracturi la gât, femur, cot, şold şi coaste în urma unui accident la Criterium du Dauphine din 2019.

Recuperat complet, ciclistul va concura în tricoul lui Israel Start-Up Nation în 2021, după despărțirea de Ineos-Grenadiers.

Cu toate acestea, în Turul Cataloniei, Froome a reușit să se claseze doar pe 81 la general, departe de forma din zilele de glorie.

După rezultat, criticile nu au întârziat să apară. Într-un video postat pe Youtube, Froome explică: „În ultima perioadă, oamenii mi-au zis pentru că am terminat-o cu acest sport. Asta mă face doar să râd. Acei oameni nu știu cât de gravă a fost accidentarea mea".

„Nu știu cât de departe am mers pentru a mă putea întoarce în ciclismul profesionist. În mod clar, nu mă cunosc ca persoană. Nu voi renunța acum. Știu că pot ajunge din nou acolo", a adăugat Froome.

În vârstă de 35 de ani, Chris Froome nu a participat în Turul Franței anul trecut după ce a fost lăsat pe dinafară de fosta sa echipă, dar este așteptat la start în 2021.

Sportivul britanic susține că mai poate concura și după vârsta de 40 de ani.

Primul succes al lui Froome în Marea Buclă a venit în 2013, urmat de cele din 2015, 2016 şi 2017.