Ciclistul britanic Chris Froome speră că victoria forţei mentale asupra materiei îl va ajuta să câştige pentru a cincea oară Turul Franţei la vârsta de 35 ani, ceea ce îi va permite să se alăture clubului de elită al marilor sportivi cu o carieră îndelungată şi de succes, transmite Reuters.

Chris FroomeFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Froome, în prezent la echipa Israel Start-Up Nation, se vede concurând până cel puţin la 40 de ani, iar exemplul cel mai la îndemână este Tom Brady, quarterback-ul echipei Tampa Bay Buccaneers, care a reuşit să câştige în această lună al şaptelea său inel de Super Bowl la 43 de ani.

"Începe să devină o dorinţă imensă dar după patru titluri, am ajuns aşa de aproape de record. Acum nimic nu mă mai trage înapoi. Mi-ar plăcea să dau tot ce pot. Mintea este deasupra materiei şi sper că organismul meu o va urma", a declarat Froome pentru ziarul The Guardian.

Primul succes al lui Froome în Marea Buclă a venit în 2013, urmat de cele din 2015, 2016 şi 2017, dar anul trecut britanicul a fost lăsat în afara echipei Ineos din Turul Franţei, dar în 2021 va concura în tricoul lui Israel Start-Up Nation.

Britanicul speră să concureze la cel mai înalt nivel încă cel puţin cinci ani: ''Vedem tot mai multe exemple în sportul profesionist şi cel mai recent este Tom Brady, care are o poveste incredibilă''.

În 2019, după un accident grav în Criterium du Dauphine, Froome s-a ales cu multiple fracturi la gât, femur, cot, şold şi coaste, dar el este complet recuperat acum.

''Nu mai simt dureri acum. Am un disconfort când dorm pe partea dreaptă şi simt uneori arsuri la plăcuţa implantată, dar nu mă afectează când sunt pe bicicletă'', a adăugat campionul britanic, care participă în aceste zile la Turul Emiratelor Arabe Unite, transmite Agerpres.