A patra editie a Romania eSport Championship, echivalentul unui campionat national de sport electronic, va incepe pe 11 august si pune in joc premii ce totalizeaza 10 000 de dolari. Competitia se adreseaza jucatorilor de Dota 2, League of Legends, Counter Strike: Global Offensive si HearthStone, iar primele patru echipe cu punctajele cele mai mari vor evolua in marea finala din cadrul turneului DreamHack Masters Bucharest, intre 31 octombrie - 2 noiembrie, la Sala Polivalenta.

Finalele ReC4 vor avea loc in cadrul turneului DreamHack Masters BucharestFoto: DreamHack

Professional Gamers League si ComputerGames.ro anunta startul celei de-a patra editii Romanian eSport Championship. Competitia va incepe luni, 11 august, iar premiile puse in joc totalizeaza 10 000 de dolari.

Sistemul dupa care va functiona Romanian eSport Championship 4 (ReC4) presupune un clasament al echipelor participante, obtinut in urma a trei etape principale. Fiecare dintre cele trei etape va dura aproximativ o luna, iar fiecare faza a competitiei va aduce in atentia fanilor sportului electronic cate 32 de echipe, impartite in cate doua bracketuri saptamanale. Odata incheiate cele trei etape ale campionatului, primele patru echipe cu punctajele cele mai mari vor pasi mai departe spre Marea Finala, care va avea loc in cadrul DreamHack Masters Bucharest, intre 31 octombrie - 2 noiembrie, la Sala Polivalenta din Capitala.

Valoarea totala a premiilor se ridica la 10 000 de dolari, impartiti astfel:

- Cate 3000 de dolari pentru campionatele de DotA 2, League of Legends si Counter Strike: Global Offensive, dintre care cate 200 de dolari pentru castigatoarele celor trei etape si 1200 USD, 700 USD si 500 USD pentru ocupantele locurilor I, II si III la finalele desfasurate la DreamHack

- In cazul campionatului de HearthStone - joc individual, premiul va consta in 700 de dolari, dintre care cate 50 de dolari pentru castigatorii celor trei etape si 300 USD, 150 USD si 100 USD pentru jucatorii care vor ocupa locuri pe podiumul finalei care se va desfasura in cadrul evenimentului Inscrierile pentru prima saptamana a campionatului se desfasoara intre 4 si 8 august.

Inscrierile sunt gratuite, deschise atat amatorilor, cat si profesionistilor, si se realizeaza inainte de fiecare faza a competitiei. Detalii complete despre procesul de inscriere, formatul competitiei, program si regulament sunt disponibile pe site-ul Professional Gamers League, www.pgl.ro, in curand.

Finalele ReC4 vor avea loc in cadrul DreamHack Masters Bucharest, cel mai important turneu de sport electronic din tara

DreamHack revine la Sala Polivalenta dupa ce evenimentul precedent ce a avut loc la sfarsitul lunii aprilie s-a bucurat de un succes deosebit, cu peste 20.000 de spectatori si participanti in cele doua zile de turneu.

Cei mai buni jucatori profesionisti din lume si-au disputat premiile in valoare totala de 100.000 de dolari, iar spectacolul a fost acoperit de peste 300 de jurnalisti din tara si din strainatate. Evenimentul a fost transmis live in Romania de catre Dolce Sport 2, iar transmisiunea a fost preluata online in Suedia, Statele Unite ale Americii, Canada, Rusia, Germania, Spania, Serbia, Marea Britanie, Africa de Sud, Grecia, Vietnam, Coreea de Sud, atragand peste 630.000 de vizitatori unici si 1,5 milioane de vizualizari.