Peste 20.000 de oameni au participat in weekendul trecut la Sala Polivalenta din Bucuresti la Dream Hack 2014, cel mai mare turneu de jocuri video din Romania. Alaturi de participanti au fost prezenti unii din cei mai celebri gameri de Dota 2, Starcraft 2 precum si alte jocuri, dar si peste de 300 de jurnalisti din toata lumea. In plus, pe langa turneele de jocuri, la eveniment s-a organizat si unul din cele mai mari concursuri de Cosplay din tara.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit organizatorilor, evenimentul din acest an a depasit orice asteptare, iar interesul manifestat nu doar de pasionatii de jocuri din tara, cat si de presa nationala si internationala a fost mai mare ca oricand.

Turneul care a tinut doua zile la Sala Polivalenta din Bucuresti a strans peste 20.000 de spectatori, iar intregul eveniment a fost transmis prin livestream atat in tara, cat si in tari straine precum Suedia, Statele Unite, Canada, Rusia, Germania, Spania, Serbia, Ucraina, Marea Britanie, Africa de Sud, Grecia, Vietnam, Coreea de Sud. In plus, peste 1,5 milioane de oameni au urmarit transmisiunile online de pe Twitch.tv.

In total, la editia Dream Hack din Bucuresti s-au acordat premii in valoare de 100.000 de dolari.

Organizatorii au anuntat ca inca o editie a turneului DreamHack ar putea avea loc in noiembrie 2014 la Bucuresti.

La editia din acest an s-au desfasurat mai multe turnee de jocuri precum League of Legends, HearthStone, Counter-Strike, Fifa 14, Tekken, Mortal Kombat, Street Fighter IV, insa cele mai urmarite si apreciate au fost competitiile de Dota 2 si StarCraft 2, acolo unde o parte din cei mai celebri gameri din lume au participat.

Jucatori romani, pe podium la DotA 2

Si jucatorii romani au fost prezenti la turneu, TCN.Zizou, TCN.Arise si Comewithme (membri ai campioanei Romaniei la DotA 2, echipa Cede Nullis) avut onoarea sa fie cooptati ca rezerve in echipa Natus Vincere/Fluffy Bears. Natus Vincere (Na'Vi) este una din cele mai bune echipe la nivel mondial.

La final, cei trei romani si vedetele mondiale Na'Vi.Dendi si Na'Vi.XBOCT au reusit sa termine turneul pe locul III (premiu de 6.000 de dolari), in timp ce locul intai a revenit echipei Alliance (campiaona mondiala en-titre). Pe locul secudn s-a clasat echipa Cloud 9 in care activeaza un alt jucator roman, bOne7 (Pittner Armand).

La turneul de Starcraft 2, jucatorul Seung Hyun "Life" a reusit sa se impuna si sa castige un premiu de 10.000 de dolari.

Concursul de Cosplay din cadrul DreamHack Bucharest 2014

Livia Viziteu a castigat concursul de cosplay DreamHack Bucuresti pentru al doilea an consecutiv si va reprezenta Romania la Japan Expo, cel mai important festival de cosplay din Europa, care va avea loc in iulie, la Paris. Ea a interpretat caracterul "VI" si League of Legends".

Dendi de la Natus Vincere:

Cei opt finalisti ai turneului de Starcraft 2:

Echipa Alliance (castigatoarea turneului de DotA 2):

Castigatoarea de la concursul de Cosplay - Livia Viziteu, interpretand caracterul "VI" si League of Legends"