Novak Djokovic l-a invins in trei seturi (6-1, 7-6(5), 6-1) pe Tomas Berdych si s-a calificat in semifinalele de la Australian Open. Sarbul a dominat disputa cu favoritul numarul 6, "Nole" etaland un joc spectaculos. In urmatoarea partida, Djokovic se va duela cu Roger Federer, intr-o reeditare a semifinalei de la US Open din 2010.

Novak Djokovic Foto: Reuters

Djokovic a avut nevoie de 36 de minute pentru a castiga primul set al partidei cu Tomas Berdych, sarbul impunandu-se cu un clar 6-1. Nole a fost agresiv, a lovit bine cu dreapta si a avut un bun joc defensiv. De cealalta parte, cehul a fost mult prea grabit in momentele importante.

Setul al doilea ne-a aratat un alt Berdych, Tomas conducand cu 4-1 pe tabela (a bifat un break). Djokovic reuseste insa si el un break (la scorul de 4-2), iar scorul a devenit 4-4 pe fondul unui joc extraordinar al sarbului. Fiecare jucator a profitat de avantajul serviciului, iar setul s-a decis in tie-break (a fost 7-5 pentru Djokovic).

Berdych a cazut psihic in setul al treilea, cehul fiind greu de recunoscut in unele momente. Djokovic a profitat de fiecare oportunitate, iar setul l-a adjudecat destul de usor, scor 6-1.

In semifinale, "Nole" se va duela cu Roger Federer, intr-o reeditare a semifinalei de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam disputat. Atunci, sarbul s-a impus dupa ce a salvat mai multe mingi de meci ale elvetianului. De asemenea, Novak l-a depasit pe Roger in semifinalele din 2008 de la Australian Open (a castigat turneul dupa ce l-a invins pe Jo-Wilfried Tsonga).

Roger Federer conduce cu 13-6 in meciurile directe cu Novak Djokovic.

"Am incercat sa-l scot din zona unde se simte cel mai confortabil, stiam ca va servi bine. In setul doi am avut si noroc, a fost unul destul de echilibrat. Am castigat multa incredere in mine dupa ce m-am impus la tie-break, m-am relaxat, iar jocul mi-a iesit altfel. Iau meciurile unul cate unul, nu am unde sa ma grabesc. Joc bine, dar meciul urmator este cu Federer" - Novak Djokovic (Eurosport).