"La minge de meci am facut pe mine", a fost prima reactie a letonului de 21 de ani, Ernests Gulbis, dupa ce l-a eliminat de la Mastersul de la Roma pe liderul mondial, Roger Federer. Elvetianul a inceput cu stangul pregatirea pentru Roland Garros, dar are incredere ca isi va reveni la timp pentru o confruntare cu Nadal la Roland Garros.

Roger Federer a pierdut primul meci pe zgura din acest an, 6-2, 1-6, 5-7 in fata jucatorului numarul 40 ATP, letonul Ernests Gulbis. "Sper sa-mi revin din asta. Asa fac de obicei dupa o asemenea infrangere. Cateodata este nevoie de o infrangere pentru a te trezi si a te mobiliza. Cand castigi mereu, cateodata uiti cat de greu este", a declarat Federer.

Gulbis, care pana la Roma se mai intalnise o singura data cu Federer, in aces an la Doha, a marturist ca aceasta victorie in fata numarului unu mondial ATP l-a socat: "Am facut pe mine, scuzati-mi limbajul, dar acesta este modul in care pot sa descriu felul in care m-am simtit la 5-4 si minge de meci. Nu puteam servi, nu stiam ce sa fac, tremuram. Un sentiment ingrozitor. Dupa meci am fost socat. Sa-l invingi pe Federer este un sentiment uimitor. Nu cred ca pot sa gasesc un cuvant in engleza care sa poata descrie sentimentul! E de nedescris!", a declarat emotionat Gulbis, care in turul urmator il va intalni pe castigatorul din partida Volandri (Italia) - Benneteau (Franta).

Liderul mondial a castigat in acest an turneul de Mare Slem Australian Open, dar de atunci nu a mai reusit sa treaca de runda a patra a vreunui turneu. Federer a parasit Indian Wells in turul al treilea, fiind eliminat de cipriotul Marcos Baghdatis, iar la Miami Masters a fost eliminat in runda a patra, pierzand in fata cehului Tomas Berdych.

Federer va mai avea la dispozitie doua turnee pe zgura in vederea pregatirii pentru Roland Garros: la Estoril (3 mai) si la Madrid (9 mai).

Programul zilei de miercuri, de la Mastersul de la Roma:

[WC] P Lorenzi (Italia) vs [5] R Soderling (Suedia)

[3] R Nadal (Spania) vs P Kohlschreiber (Germania)

[6] F Verdasco (Spania) vs [WC] S Bolelli (Italia)

[13] D Ferrer (Spania) vs [WC] P Starace (Italia)

[WC] F Volandri (Italia) vs J Benneteau (Franta)

[10] T Berdych (Cehia) vs S Wawrinka (Elvetia)

[7] J Tsonga (Franta) vs V Troicki (Serbia)

F Lopez (Spania) vs [8] M Cilic (Croatia)

G Garcia-Lopez (Spania) vs L Hewitt (Australia)

[14] J Isner (SUA) vs T Bellucci (Brazilia)

[Q] M Llodra (Franta) vs [Q] S Giraldo (Columbia)

[11] I Ljubicic (Croatia) vs N Almagro (Spania)