Cu o zi inaintea primului turneu de Mare Slem al sezonului, cei mai buni tenismeni ai lumii isi arata sprijinul pentru victimele cutremurului din Haiti, lasand deoparte pregatirile pentru Australian Open. Initiatorul evenimentului ce va avea loc duminica a fost Roger Federer, elvetianul reusind sa obtina acceptul altor jucatori precum Nadal, Djokovic, Williams sau Clijsters.

"M-am gandit ca si noi putem face ceva. Este inainte primului turneu de Mare Slem, asa ca e greu sa ne detasam complet mental, dar este o initiativa grozava. Suntem fericiti ca putem face acest lucru ca o familie. Vom juca la dublu si dublu mixt, incercand sa umplem tribunele", a anuntat Federer.

"Vom juca duminica un meci demonstrativ la Melbourne Park pentru a ajuta victimele din Haiti. A fost ideea lui Roger. El mi-a trimis un sms si ii multumesc pentru asta. Speram sa vina cat mai multa lume, astfel incat sa putem strange bani", a confirmat Rafael Nadal.

Alaturi de Federer si Nadal, si-au anuntat participarea si alti sportivi, ca Novak Djokovic, Andy Roddick, Kim Clijsters, Serena Williams sau Sam Stosur.

Evenimentul "Hit For Haiti" va avea loc duminica pe arena principala de la Melbourne Park, Rod Laver Arena, iar pretul de intrare va fi de 10 dolari, copii pana in 12 ani avand intrarea libera.

Haiti a fost devastat, marti, de un cutremur de 7.0 grade pe scara Richter, numarul estimativ al mortilor ajungand la 50.000. Milioane de alte persoane sunt ranite, au ramas fara familii sau fara case.