Roger Federer e fericit: a reusit sa castige finala US Open si sa isi reconfirme aici suprematia. Este al cincilea titlu castigat pentru Roger, dar dramatismul din finala cu Andy Murray nu a lipsit in ciuda scorului: 3-0 (6-2, 7-5, 6-2) pentru elvetian, care razbuna intr-un fel esecurile pe care le-a avut in acest an.

O ora si 51 de minute a durat finala, o partida spectaculoasa si un joc aproape perfect pentru Federer la fileu, care a castigat 33 de puncte din 41, conform statisticii oferite la finalul partidei.

Federer este singurul jucator care a reusit sa cucereasca 5 turnee la Wimbledon si 5 turnee la US Open. "E un moment foarte special din cariera mea. E incredibil ca pot duce acest trofeu acasa. Sunt mai multi jucatori care vin din spate, dar am si cativa care sunt in fata mea. Sunt multi jucatori de calitate si cand joc impotriva lor in fata unor asemenea spectatori imi ofera un sentiment incredibil", a spus Federer in momentul in care i s-a inmanat trofeul. Drept bonus, elvetianul s-a ales din partea sponsorilor cu o masina marca Lexus.

Andy Murray - Roger Federer. Scorul intalnirilor este acum 2-2. In urma cu patru ani, Murray castiga US Open la juniori. Invinsul recunoaste valoarea lui Federer, desi in semifinale a trecut de Rafael Nadal, locul 1 in ierarhia ATP. "Am facut un turneu foarte bun. Azi l-am intalnit pe cel mai tare adversar. Il felicit pe Roger pentru acest record. Eu trebuie sa ma antrenez mai mult", a spus Murray, care s-a ales cu un cec de 1 milion de euro si a urcat pana pe locul 4 in clasamentul ATP.

Murray l-a invins in acest an pe Federer in martie, cand l-a eliminat pe elvetian in primul tur al turneului de la Dubai in trei seturi: 6-3, 6-7, 7-6.