Bianca Andreescu se află-n România, jucătoarea de tenis urmând să lanseze sâmbătă, 4 noiembrie, o carte pentru copii. Este vorba despre „Bibi joacă tare”. A fost ocazia numai bună pentru ca sportiva cu origini românești să vorbească, printre altele, despre sarmale, mămăligă cu brânză, dar și despre credința în Dumnezeu.

Bianca AndreescuFoto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Într-un interviu pentru Digi24, Bianca a vorbit despre cele mai importante momente ale vieții ei de până acum.

A împletit idei despre plecarea din România din copilărie, faptul că nu i-a plăcut la școală, că are în bunica ei din România cel mai mare fan, că adoră sarmalele, mămăliga cu brânză și gogoșile, că are credință în Dumnezeu și că speră să-i inspire pe cei mici cu povestea vieții ei.

„Este minunat să văd români, oriunde mă duc, în America, în Asia, Europa (n.r. la turneele unde joacă tenis). Asta înseamnă foarte mult, pentru că părinții sunt români și am început tenisul în România, chiar în Pitești. Părinții s-au născut în Vâlcea”, a spus Bianca Andreescu, pentru sursa citată.

Sportiva spune că nu i-a plăcut la școală și că cel mai mult aștepta pauzele, pentru a se juca cu ceilalți copii.

A încercat mai multe sporturi în copilărie (patinaj, dans, volei, fotbal, înot), dar că în cele din urmă, sfătuită de anumiți antrenori, a ales tenisul.

Întrebată mai apoi dacă se consideră un om fericit, Bianca a spus că este fericită, dar nu în fiecare zi.

„Am și eu zile rele. În 2021 a fost o perioadă foarte grea pentru mine. Am fost foarte pesimistă, plângeam, dar când lucrurile nu merg cum trebuie mă gândesc la obiectivul meu sau la ce am de făcut în viața asta și mă ajută foarte mult. Vreau să inspir oamenii” - Bianca Andreescu.

Bianca Andreescu și motivul fericirii atunci când vine în România

În continuarea interviului său, campioana de la US Open 2019 explică și de ce este fericită atunci când vine în România în vizită.

„Când vin în România sunt cea mai fericită, pentru că îmi văd familia, mă joc cu cățeii. Am salvat trei căței de pe stradă. Sunt foarte apropiată de bunica mea. Bunica este cea mai mare susținătoare a mea. La orice oră se uită la mine jucând. De câte ori se reia un meci, bunica se uită. E foarte drăguță” - Bianca Andreescu.

Sportiva nu a uitat nici de mâncarea pe care o găsește la venirea în România, iar preferatele ei sunt sarmalele, mămăliga cu brânză, dar și gogoșile cu zahăr.

„Și mâncarea românească este bună. Cel mai mult îmi plac sarmalele, dar și mămăliga cu brânză. Gogoșile cu zahăr pudră sunt preferatele mele.

Eu aș vrea să am casă și în Canada și în România. Aici am familia, dar în Canada am mulți prieteni și acolo am început viața” - Bianca Andreescu.

Jucătoarea de tenis a mai spus că este o persoană credincioasă și că are mereu încredere că Dumnezeu are un plan pentru ea.

Cine este Bianca Andreescu

În vârstă de 23 de ani, Bianca Andreescu a fost cel mai sus în ierarhia WTA pe 21 octombrie 2019, locul 4.

Are 189 de victorii și 91 de înfrângeri într-o carieră care până acum nu a fost deloc ferită de accidentări.

A adunat doar din premiile din tenis $8.955.897, iar în CV și-a trecut trei titluri WTA, toate cucerite în 2019: Indian Wells, Toronto și US Open (primele două de categorie WTA 1000, ultimul fiind Grand Slam).

Anul 2019 a fost unul de grație pentru Bianca, de la acel moment sportiva care reprezintă Canada nereușind să mai iasă în prim-planul tenisului mondial.

Cel mai bun bilanț a fost cel din 2019, cu 48 de victorii și doar 7 înfrângeri.

În acest sezon, spre exemplu, Andreescu are un bilanț negativ: s-a impus în 15 meciuri și a pierdut în 16.