Rafael a anunțat despărțirea de Francisco Roig, antrenorul care a luat parte la toate Grand Slam-urile câștigate de spaniol.

Rafael Nadal Foto: Mike FREY / AFP / Profimedia

Colaborarea dintre Francisco Roig și Rafael Nadal a luat naștere în anul 2005, la un moment în care jucătorul spaniol nu câștigase niciun turneu de Grand Slam.

Rafael Nadal și Francisco Roig au încetat colaborarea după 18 sezoane

Francisco Roig a fost antrenorul alături de care Rafael Nadal și-a început cariera în tenisul profesionist, iar relația dintre cei doi s-a dovedit a fi una dintre cele mai puternice din istoria sportului.

Nu mai puțin de 22 turnee de Grand Slam a câștigat Rafael Nadal alături de Francisco Roig (14 trofee la Roland Garros, 4 la US Open, două la Wimbledon și două la Australian Open).

Rafael Nadal va trebui să încerce să-și apere trofeul la primul turneu de Grand Slam din 2023, Australian Open.

Nadal a făcut anunțul pe contul său oficial de Instagram.

„Vreau să vă informez că Francis Roig părăsește echipa și începe un nou proiect personal ca antrenor. După 18 sezoane petrecute alături de mine, a început prin a se alătura echipei și a lucrat cu noi alături de unchiul meu Toni, iar ulterior alături de Carlos Moya și de curând cu Marc Lopez.

Francis a fost o persoană importantă în cariera mea și îi sunt foarte recunoscător pentru toți acești ani de muncă și prietenie.” - a scris Rafa Nadal.

Francisco Roig a început să lucreze de curând cu Sloane Stephens și cel mai probabil se va axa în principal pe această colaborare cu câștigătoarea US Open 2017.