Simona Halep a avut nevoie de doar 66 de minute pentru a trece de Magdalena French (6-4, 6-1). Sportiva noastră a obținut calificarea în optimile Wimbledon 2022, iar la finalul partidei disputate sâmbătă a afirmat că începe fiecare meci cu gândul la victorie.

Simona HalepFoto: Captura YouTube - Wimbledon

Simona Halep, obiective mărețe la Wimbledon: „Mă aștept să câștig toate meciurile”

Chiar dacă a câștigat toate seturile până în această fază a competiției, Simona știe că adversarele din următoarele runde vor fi mult mai dificile.

„A fost un meci bun, deși e mereu dificil să joci pe iarbă, așa că nu a fost ușor. Însă mă bucur că m-am calificat, e mereu o plăcere să joci la Wimbledon și am amintiri minunate de aici, așa că încerc să mă bucur de joc fiecare zi.

Mă ajută mult faptul că am mai câștigat acest turneu și îmi oferă încredere, însă orice meci este greu și fiecare adversară e dură, așa că vreau să iau totul meci cu meci și să dau ce e mai bun. De fapt, asta e cam tot ceea ce pot să fac eu.

Mă aștept să câștig toate meciurile, evident! E mai grea a doua săptămână decât prima, dar și prima săptămână e dificilă, pentru că mereu e greu primul meci din turneu, din cauza emoțiilor.

Însă acum sunt deja în cea de-a doua săptămână și abia aștept să joc din nou. Mulțumesc acestui public minunat, e o plăcere, ei fac o atmosferă minunată. Vă mulțumesc” - Simona Halep, la interviul de pe teren.

De știut:

  • Următoarea adversară a Simonei Halep de la Wimbledon va fi Paula Badosa (favorită 4), după ce iberica a trecut de Petra Kvitova (campioana din 2011 și 2014).

  • Pentru calificarea în optimi, Simona Halep va primi un cec în valoare de 190.000 de lire sterline (aproximativ 220.000 de euro).

  • La această ediție de la Wimbledon nu sunt acordate puncte (din cauza neînțelegii dintre WTA/ATP și organizatorii de la All England Club pe subiectul interzicerii sportivilor din Rusia și Belarus de la al treilea Grand Slam al anului).

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Wimbledon 2022

Turul I: 6-3, 6-2 vs Karolina Muchova

Turul II: 7-5, 6-4 vs Kirsten Flipkens

Turul III: 6-4, 6-1 vs Magdalena Frech

Optimi: Paula Badosa

Sferturi: Amanda Anisimova

Semifinale: Elena Rybakina / Alize Cornet

Finala: Ons Jabeur / Jelena Ostapenko.

Wimbledon 2022, optimi de finală

Alize Cornet vs Ajla Tomljanovic

Elena Rybakina (17) vs Petra Martic

Paula Badosa (4) vs Simona Halep (16)

Amanda Anisimova (20) vs Harmony Tan

Marie Bouzkova vs Caroline Garcia

Elise Mertens (24) vs Ons Jabeur (3)

Tatjana Maria vs Jelena Ostapenko (12)

Heather Watson vs Jule Niemeier.