Kevin Anderson, tenismen sud-african care a ocupat locul 5 ATP în iulie 2018, şi-a anunţat retragerea din activitate la 35 de ani, informează ATP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anderson, acum pe locul 107 ATP, are şapte trofee în palmares, ultimul fiind cucerit în iulie 2021, la Newport. Însă cele mai bune performanţe le-a înregistrat la Wimbledon, în 2018, şi la US Open, în 2017, Grand Slamuri la care a ajuns în finală. El a mai jucat de alte 11 ori în ultimul act al unor competiţii ATP.

Kevin Anderson și cariera măcinată de accidentări

Un jucător cu un serviciu foarte puternic, Anderson avea o bună deplasare pe teren, în ciuda înălţimii sale (2.03 m). În 2019, accidentările la cot şi la genunchi l-au obligat să lipsească mai multe luni şi să fie supus mai multor operaţii. El a revenit în urmă cu un an, înainte de a fi nevoit să ia din nou o pauză din cauza unor noi accidentări.

„Nu-mi amintesc niciun moment din viaţa mea în care să nu fi jucat tenis. Am început călătoria în urmă cu 30 de ani, când tatăl meu mi-a pus o rachetă în mâini şi mi-a spus că dacă sunt dispus să muncesc din greu, pot deveni unul dintre cei mai buni jucători din lume.

De atunci, tenisul m-a purtat mult dincolo de rădăcinile mele din Johannesburg, Africa de Sud, şi mi-a oferit cu adevărat lumea. Am experimentat atât de multe provocări şi emoţii diferite: acest sport poate fi antrenant şi, în acelaşi timp, singuratic. Am avut suişuri şi coborâşuri, dar nu aş schimba nimic. Această călătorie m-a ajutat să devin bărbatul care sunt astăzi” - Kevin Anderson pe Twitter.

Într-o declaraţie lungă, sud-africanul a mulţumit mai multor persoane care l-au ajutat de-a lungul timpului, părinţilor săi, fratelui său, Greg, altor membri ai familiei, antrenorului Jay Bosworth, staff-ului de la Universitatea din Illinois, unde a jucat tenis la facultate, şi soţiei sa, Kelsey Anderson.

„Am învăţat de la mulţi oameni de-a lungul timpului. Sunt extrem de recunoscător pentru antrenorii incredibili, agenţii, fizioterapeuţii, antrenorii de fitness, psihologii care m-au ajutat să îmi maximizez potenţialul şi să îmi realizez cu adevărat visele de-a lungul anilor.

Le mulţumesc tuturor fanilor care m-au urmărit, m-au încurajat şi mi-au fost alături de-a lungul timpului. Voi aprecia întotdeauna susţinerea pe care mi-aţi arătat-o. Sunt atât de recunoscător pentru lucrurile minunate care mi-au ieşit în cale doar pentru că am făcut parte din acest sport.

Când eram copil, tatăl meu obişnuia să-mi spună că succesul nu este definit de rezultate, ci de efortul şi sacrificiul pe care îl faci pe parcurs pentru a deveni cel mai bun om care poţi fi. Am dat tot ce am avut mai bun” - Kevin Anderson.

Anderson a câştigat din tenis premii de aproape 18 milioane de dolari. Cel mai bine clasat jucător african în ierarhia ATP a jucat ultimul meci la Miami Open, luna trecută.

Kevin Anderson este, în acest moment, preşedintele Consiliului Jucătorilor din ATP, scrie News.ro.