Fostul sportiv Ilie Nastase a declarat, sambata, ca Simona Halep va trebui sa fie atenta la fiecare meci ca sa se mentina pe primul loc in clasamentul WTA. Nastase este de parere ca 2017 este un an foarte bun pentru tenisul romanesc, informeaza News.ro.

Ilie NastaseFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"S-a schimbat starea de anul trecut, acum Simona este numarul unu mondial. Sper sa stea cat mai mult acolo, desi va fi foarte greu, pentru ca toate se vor bate pe ea si trebuie sa fie atenta la fiecare meci. E un an foarte bun pentru tenisul romanesc, numai ca noi, la federatie, ne certam. Ce o sa facem atunci cand, Doamne fereste, nu o sa mai avem numarul 1, daca acum ne certam?", a spus Nastase.

Ilie Nastase a vorbit si despre Serena Williams, sportiva carea nascut in acest an si urmeaza sa revina in competitii: "Sa-si revina Serena? Nu stiu. Depinde cat de mult isi doreste ea. Dar e greu".

In ceea ce priveste faptul ca sunt sase romance pe lista de intrare la Australian Open, Nastase spune ca acest lucru inseamna mult pentru tenisul romanesc. "Pacat ca nu avem si la baieti. E un ciclu acum. Inainte aveam la baieti, acum la fete. Speram sa fie impreuna la un moment dat. Nu pot sa stiu cat dureaza".

Ilie Nastase a primit, sambata, la Gala Tenisului Romanesc, premiul pentru contributia adusa tenisului romanesc.