Aflata momentan in pauza competitionala, Simona Halep a acordat un interviu pentru Canal33 in care a vorbit despre colaborarea cu Darren Cahill (o persoana foarte buna si un antrenor care nu o inhiba pe liderul mondial), despre Ion Tiriac (omul de afaceri este un sfatuitor de nadejde pentru liderul clasamentului WTA), dar si despre ce inseamna sa fii cea mai buna din lume. "Nu pot sa spun ca sunt cea mai buna jucatoare, atunci cand esti trebuie sa castigi tot", a precizat Halep.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Despre Darren Cahill

"Antrenorul meu este o persoana blanda. Nu ma cearta si nu ridica tonul. Imi place asta la el. Nu ma inhiba si imi arata unde ar trebui sa lucrez si cum sa devin mai buna" - Simona Halep.

Ion Tiriac - o persoana mai dura

"Ma ajuta, insa, si partea mai dura, pe care o am de la domnul Tiriac. El pune mana pe telefon si imi spune direct, fara menajamente. Domnul Tiriac imi spune cam aceleasi lucruri pe care mi le spune Darren, dar mai dur" - Simona Halep pentru Canal33.

"Vine la meciuri (n.r. Ion Tiriac), ma sustine, vorbeste cu mine despre tenis, incearca sa ma inteleaga, iar felul dansului de a fi, puterea interioara, ma ajuta sa am mai multa incredere in mine. Tot timpul mi-a spus ca am calitatile necesare sa ajung cat mai sus. Asta ma motiveaza sa ma antrenez mai mult" - Simona Halep.

"In top 10 WTA, mentalul este 80%, tenisul 20%" - Simona Halep.

Nu se simte cea mai buna jucatoare din lume

"Nu pot sa spun ca sunt cea mai buna jucatoare din lume, pentru ca atunci cand esti si simti asta trebuie sa castigi tot, cum a facut Serena. Din punctul meu de vedere, numai ea este cea mai buna jucatoare din lume. A castigat atatea Grand Slam-uri, ne-a batut pe toate. Nimeni nu va mai fi ca ea, din punctul meu de vedere, pentru ca acum valorile s-au echilibrat" - Simona Halep.

Principalul obiectiv - Castigarea unui Grand Slam

"Numarul unu mondial nu mai este obiectivul meu principal. Obiectivele s-au schimbat, mi-as dori foarte mult sa castig un Grand Slam si sa devin mai buna: nu doar tenis, ci mental si pe atitudine" - Simona Halep.

Simona Halep: "Sunt proprietatea Romaniei"

"Pot sa spun ca sunt proprietatea Romaniei: aici m-am nascut, aici am crescut, nu am plecat in alta parte sa ma antrenez, am avut antrenor roman pana nu demult, deci sunt 100% romanca - Simona Halep.

Victoria cu Sharapova, o borna importanta in cariera Simonei

"Meciul cu Sharapova a daramat o bariera emotionala, o bariera psihica si una fizica, pentru ca la un moment dat ajunsesem sa cred ca este mai buna decat mine si fizicul ei ma domina in timpul meciurilor" - Simona Halep.

Halep, fan al tenisului romantic

"Mie mi-a placut mai mult ce a fost (n.r. face referire la tenisul deceniilor trecute) decat ceea ce este in prezent. Acum se pune foarte mare accent pe fizic, pe forta" - Simona Halep.

"Inainte de a fi jucatoare, campioana sau mai stiu eu ce, important este sa fii om. Asta am invatat mereu in familie" - Simona Halep.

"Noi, romanii, suntem buni in toate, dar nu credem suficient in noi"

"Probabil sunt mai matura decat varsta pe care o am. Cand termini ziua, tot singur esti. Noi, romanii, suntem buni in toate, dar nu credem suficient in noi. Am antrenor australian, simt diferenta de mentalitate dintre noi. Dupa un meci pierdut, Darren nu face o tragedie, eu plang. Am inceput sa si eu genul acesta de mentalitate. Uneori, merg si pe instinct, dar mai mult il ascult pe antrenor", a conchis Simona Halep.

Aici poti urmari tot interviul acordat de Simona Halep pentru Canal 33.