Fostul sportiv Ion Tiriac a declarat, miercuri, ca tenisul romanesc ar merge bine daca in primii 200 de clasati in ierarhia ATP s-ar afla si zece reprezentanti ai Romaniei, potrivit news.ro.

Ion TiriacFoto: AGERPRES

"Eu nu stiu daca Simona Halep este cea mai bun sportiv din Romania si nu asta este important, insa datorita sportului pe care il practica, Simona Halep este cea mai populara romanca sau roman de pe tot globul pamantesc. Tenisul a fost intotdeauna printre cele mai vizibile, daca nu cel mai vizibil sport. Tenisul romanesc nu merge bine, tenisul romanesc ar merge bine daca am avea zece sportivi in primii 200 din baieti, dar la baieti stam foarte, foarte prost, dupa cum stiti. La baieti este mai greu. Fetele sunt bune, dar pot fi si mai bune. Simona poate fi numarul 0 sau minus 1. Ce vreti? Dar important este ca sunt 5-6 fete in primele 100", a spus Tiriac.

El a vorbit si despre Arenele BNR, precizand ca a trecut termenul de 30 de zile legat de acestea: "Nu cunosc nimic despre Arenele BNR, stiu doar ca cele 30 de zile convenite au trecut si atunci mergem la tribunal cum am spus inainte".

La 10 octombrie, Tiriac spunea ca reincluderea Arenelor BNR in circuitul sportiv s-ar putea face pe o cale simpla, printr-o hotarare de Guvern care sa o ia baza de la banca nationala.

Ioan Tiriac, Ilie Nastase, Virginia Ruzici, Andrei Pavel, Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cirstea, Horia Tecau, Florin Mergea, Marius Copil, Adrian Ungur, Nicolae Frunza si George Cosac au semnat o petitie pentru reincluderea in circuitul sportiv public national si international a Arenelor de Tenis Progresul (Arenele de Tenis). Solicitarea a fost adresata Guvernului Romaniei, Ministerului Tineretului si Sportului si Ministerului Finantelor Publice.

"Actele pleaca acum la cele trei ministere. Numai dupa 30 de zile, dupa raspuns, putem sa intram cu ele in justitie. Rezolvarea scurta ar fi ca Guvernul sa dea o hotarare si in zece zile a luat baza. Noi nu solicitam o hotarare de Guvern, noi solicitam o rezolvare, dar asa este legea, nu ma pot duce intr-o instanta fara a fi atentionat inainte", a declarat Tiriac luna trecuta.