Dupa ce Roger Federer si-a facut, duminica, un debut solid la Turneul Campionilor, este randul lui Rafael Nadal sa intre in "scena" de la "O2 Arena". Ibericul il va intalni pe David Goffin, de la ora 22:00. In cealalta partida a grupei, se vor duela Dominic Thiem si Grigor Dimitrov (de la ora 16:00).

HotNews.roFoto: Hotnews

Aici poti citi o ampla prezentare a Turneului Campionilor de la Londra

* Partidele de la Turneul Campionilor pot fi urmarite in direct pe Digisport 2 si Telekom Sport.

Dominic Thiem vs Grigor Dimitrov (de la ora 16:00)

Thiem vs Dimitrov este genul de meci in care cele mai mici detalii pot face diferenta. Cei doi sunt excelenti atat in defensiva, cat si pe plan ofensiv.

Meciurile lor au fost intotdeauna incarcate de dramatism, diferenta facandu-se la doar cateva puncte. Cel mai bun exemplu, ultima lor intalnire: la Masters-ul de la Madrid (de anul acesta), Thiem a avut o revenire superba si a reusit sa se impuna cu 11-9 in tiebreak-ul setului decisiv.

Toate cele trei meciuri directe au fost echilibrate, cu sanse de a inclina balanta de fiecare parte. Austriacul conduce cu 2-1 in confruntarile directe.

Se anunta un meci spectaculos, cu multa risipa de energie si cu lovituri care cu siguranta vor ridica publicul din "O2 Arena" in picioare. Cum s-ar spune pe la noi: "cei doi nu stiu sa joace ". Va fi prima confruntare pe hard indoor pentru Dominic si Grigor.

Rafael Nadal vs David Goffin (de la ora 22:00)

Rafael Nadal nu a disputat prea multe meciuri impotriva lui David Goffin, cele doua confruntari directe avand loc pe zgura (in 2017), suprafata favorita a ibericului. In aceste conditii, ramane de vazut care va fi replica belgianului pe hard indoor-ul din "O2 Arena".

Cu o deplasare buna (la cele 68 de kg ale sale, belgianul da uneori senzatia ca leviteaza), David i-ar putea face probleme lui Nadal in anumite conditii.

In primul rand, Goffin trebuie sa fie solid la serviciu si sa ia mingea devreme la retur, pentru a-i micsora considerabil din timp lui Nadal. In plus, backhandul trebuie sa fie la un nivel ridicat, sa-l puna constant sub presiune pe iberic. Stim, usor de zis, greu de facut pe teren, mai ales impotriva unui campion precum Rafa.

Va conta foarte mult cum se va simti Nadal din punct de vedere fizic, stiut fiind faptul ca are unele probleme la genunchiul drept (a fost nevoit sa abandoneze la Masters-ul de la Paris).

Cele doua infrangeri suferite in fata lui Nadal nu ar trebui sa conteze prea mult in mintea lui Goffin, tinand cont de faptul ca au venit pe zgura, iar acum povestea are un alt "camp de batalie".

Programul complet al zilei de luni:

De la ora 14:00

Jamie Murray/Bruno Soares (Marea Britanie/Brazilia) - Bob Bryan/Mike Bryan (SUA)

De la ora 16:00

Dominic Thiem - Grigor Dimitrov

De la ora 20:00

Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia) - Ivan Dodig/Marcel Granollers (Croatia/Spania)

De la ora 22:00

Rafael Nadal - David Goffin.

De stiut despre Turneul Campionilor

  • Recordul de trofee este detinut de Roger Federer: 6.
  • Cele mai multe trofee consecutive: Novak Djokovic - patru. Urmeaza in ierarhie Ivan Lendl si Ilie Nastase (cate trei).
  • Cele mai multe finale: Roger Federer - zece aparitii. Elvetianul este urmat de Ivan Lendl - 9.
  • Cele mai multe finale consecutive: Ivan Lendl - 9. Pe locul al doilea se afla, la egalitate, Roger Federer si Ilie Nastase (cate 5).
  • Jucatori care au castigat competitia fara sa piarda vreun meci: Roger Federer (2003, 2004, 2006, 2010, 2011). Pe locul cinci in aceasta ierarhie se afla Ilie Nastase (1971, 1972). Ultimul care a reusit o asemenea performanta a fost Andy Murray, in 2016.
  • In acest moment, Turneul Campionilor se joaca dupa sistemul cel mai bun din trei seturi. Ultima editie care s-a disputat dupa sistemul "3 din 5" a fost in 2007, atunci cand Roger Federer l-a invins pe David Ferrer (6-2, 6-3, 6-2).
  • Va fi editia cu numarul 48 a competitiei in ceea ce priveste tabloul de simplu si a 43-a la cel de dublu.
  • Ultimii castigatori: Andy Murray la simplu, respectiv Henri Kontinen/John Peers.