Spaniola Garbine Muguruza a fost desemnata vineri de WTA "jucatoarea anului 2017", sportiva iberica impunandu-se in vara la turneul de Grand Slam de la Wimbledon si fiind un timp numarul 1 mondial al tenisului feminin, pozitie ocupata acum de romanca Simona Halep, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

WTA a facut acest anunt cu ocazia unei gale desfasurate la Singapore, unde incepe duminica Turneul Campioanelor.

Garbine Muguruza este a doua spaniola care devine lider mondial, dupa Arantxa Sanchez Vicario in 1995. Muguruza a triumfat in acest an la Wimbledon dupa o finala cu Venus Williams, la ceva mai mult de un an dupa ce a castigat la Roland Garros primul sau turneu de Grand Slam, contra celei mai mici dintre surorile Williams, Serena.

Un succes important pentru Muguruza in acest an a fost victoria in turneul de la Cincinnati.

Pentru titlul de jucatoarea anului mai erau nominalizate Simona Halep, Jelena Ostapenko, Karolina Pliskova, Elina Svitolina si Venus Williams.

In proba de dublu, perechea anului 2017 a fost desemnata cea formata din elvetianca Martina Hingis si taiwaneza Chan Yung-Jan. Hingis si Chan au castigat in acest an nu mai putin de noua turnee.

Letona Jelena Ostapenko a fost desemnata de WTA jucatoarea cu cea mai importanta ascensiune in 2017. Jucatoarea in varsta de 20 de ani a castigat in acest an turneul de Grand Slam de la Roland Garros, dupa o finala cu Simona Halep. Letona este acum locul 7 WTA, dupa ce era pe pozitia a 44-a la sfarsitul anului trecut.

Americanca Sloane Stephens, invingatoare la US Open, a obtinut distinctia pentru "revenirea anului". In 2016, ea pus capat sezonului in luna august din cauza unei accidentari la piciorul stang si a avut nevoie de operatie. Stephens ajunsese pe locul 957 in ierarhia mondiala, iar acum ocupa locul 15.

"Debutanta anului" este o alta jucatoare din SUA, Catherine Bellis.

Germanca Angelique Kerber, fost lider mondial, a obtinut premiul "Jerry Diamond ACES" pentru promovarea tenisului si participarea la activitati de caritate.