Dupa victoria din semifinalele turneului de Beijing (6-2, 6-4 cu Jelena Ostapenko) care i-a asigurat prima pozitie in clasamentul WTA, Simona Halep nu a mai fost la capacitate maxima in ultimul act al competitiei. Noul lider mondial a cedat in fata frantuzoaicei Caroline Garcia, precizand ca s-a simtit obosita. Halep a laudat prestatia adversarei sale si a mentionat ca Garcia a fost jucatoarea mai buna. "Consider ca ea a castigat meciul, nu l-am pierdut eu", a spus Halep.

Simona Halep Foto: chinaopen.com.

"Consider ca ea a castigat meciul, nu l-am pierdut eu. Nu am putut fi la un nivel de suta la suta dupa ziua de ieri. A fost greu, m-am simtit obosita un pic. M-au durut un pic picioarele. Dar cred ca am luptat pana la final si sunt bucuroasa de lucrul acesta. Ea a jucat un tenis extraordinar, sa castigi doua turnee la rand este mare lucru. A meritat sa castige azi, a fost mai buna", a declarat Halep, potrivit WTA Insider, citat de News.ro.

Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, a pierdut, duminica, finala China Open, fiind invinsa, cu scorul de 6-4, 7-6 (3), de jucatoarea franceza Caroline Garcia, locul 15 WTA. In ciuda acestui esec, Simona Halep va reveni de la Beijing ca ocupanta a locului I mondial.

Simona a bifat a 27-a finala din cariera. Halep are 15 titluri castigate in circuitul WTA, cele mai importante victorii de pana acum fiind cele de la Indian Wells si Madrid (in doua randuri).

Citeste si:

VIDEO WTA Beijing: Simona Halep vs Caroline Garcia 4-6, 6-7(3)/ Halep pierde a patra finala din acest an