Fostul tenisman Ilie Nastase a declarat, sambata, ca Simona Halep a reusit sa devina liderul WTA dupa ce si-a imbunatatit serviciul si a fost mai agresiva, el subliinind ca de acum toate celelalte jucatoare vor dori s-o invinga pe sportiva din Constanta, informeaza News.ro.

Ilie NastaseFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Am spus mereu ca va deveni numarul 1 cand va veni momentul. Cred ca si-a imbunatatit serviciul al doilea si a fost mai agresiva. Pentru tenis este mult, este un ciclu acum si in viitor si baietii se vor ridica la nivelul fetelor. Problema e ca de acum toate vor s-o bata pe ea. Pavel e foarte bine ca a venit, pentru ca vorbeste romaneste, e mai aproape de ea, se cunosc de mai mult timp", a spus Nastase, la Digi Sport.

Simona Halep va urca incepand de luni, pentru prima data in cariera, pe locul 1 WTA, dupa ce a invins-o, sambata, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, in semifinalele China Open. Halep devine prima romanca lider mondial in tenis, al doilea roman, dupa Ilie Nastase, care a fost numarul 1 ATP 40 de saptamani, intre 23 august 1973 si 2 iunie 1974, si a 25-a jucatoare care urca pe cea mai inalta treapta a ierarhiei, in istoria de 44 de ani a WTA.