Sorana Cirstea (44 WTA) a reusit, joi, sa se califice in sferturile turneului "Premier Mandatory" de la Beijing, dupa ce a invins-o pe Karolina Pliskova, cap de serie numarul patru si fost lider mondial in acest an. Sorana a avut in multe momente o evolutie entuziasmanta, castigand in doua seturi, scor 6-1, 7-5, dupa o ora si 23 de minute. In urmatorul meci, Cirstea o va intalni pe coechipiera de dublu de la Beijing: Jelena Ostapenko (8 WTA).

Sorana CirsteaFoto: chinaopen.com.

Setul intai a fost unul fara istoric: Sorana a inceput partida pierzandu-si serviciul, dar apoi nu a mai cedat niciun game. A fost hotarata, si-a impus stilul agresiv si a avut castig de cauza cu un categoric 6-1.

Nevoita de imprejurari, Karolina si-a ridicat nivelul de joc, a servit mult mai precis ca in primul set si s-a desprins conducand la un moment dat cu 5-2. Totul parea pregatit pentru setul decisiv, doar ca Sorana nu a fost de acord cu acest lucru. Cirstea a salvat trei mingi de set pe propriul serviciu (a fost 0-40 la 5-2) si inca una pe serviciul puternic al jucatoarei din Cehia.

Ambitioasa si cu lovituri care de multe ori au cautat liniile, Cirstea a avut o revenire spectaculoasa, reusind sa intoarca soarta setului: s-a impus cu 7-5. Dupa o ora si 23 de minute, Sorana a castigat in doua seturi impotriva jucatoarei care s-a aflat pe primul loc in ierarhia WTA in urma cu doar cateva saptamani.

De asemenea, in urma acestei infrangeri Karolina nu mai poate reveni de saptamana viitoare pe locul 1 in ierarhia WTA. Doar doua jucatoare o mai pot detrona in acest moment pe Garbine Muguruza: Simona Halep si Elina Svitolina.

Pentru parcursul de pana acum de la Beijing, Cirstea va primi 149.138 de dolari si 215 puncte in ierarhia WTA de simplu.

Cirstea si Ostapenko s-au intalnit o singura data in circuitul WTA: la editia din acest an a US Open-ului (turul doi). Castig de cauza a avut sportiva din Letonia, scor 6-4, 6-4.

Statistica partidei Cirstea vs Pliskova:

Asi: 3-2

Duble greseli: 1-6

Puncte castigate cu primul serviciu: 69%-50%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 33%-39%

Puncte de break salvate: 73%-14%

Puncte de break castigate: 6/7 vs 3/11

Lovituri castigatoare: 16-18

Erori nefortate: 25-31

Total puncte castigate: 71-57

Durata meci: 1h 23 min.

Program sferturi:

S.Halep vs D.Kasatkina

J.Ostapenko vs S.Cirstea

B.Strycova vs P.Kvitova

E.Svitolina vs C.Garcia.

Aici poti vedea mingea de meci a Soranei Cirstea:

Backhand castigator marca Sorana Cirstea:

Unul din cele mai spectaculoase schimburi ale partidei: