Novak Djokovic, fostul numar unu mondial in tenisul profesionist masculin, a decis sa continue colaborarea cu americanul Andre Agassi, care ii va fi alaturi pe parcursul sezonului 2018, potrivit unui comunicat dat publicitatii de staff-ul jucatorului sarb, conform Agerpres.

Novak DjokovicFoto: rolandgarros.com

Colaborarea dintre cei doi a debutat in primavara acestui an, la turneul de Mare Slem de la Roland Garros si a continuat apoi la Wimbledon, competitii la care Djokovic a atins sferturile de finala, perioada in care sarbul a cucerit un titlu la Eastbourne.

"Putem confirma ca Agassi ramane antrenorul principal al lui Novak, in timp ce italianul Marco Panichi va deveni preparatorul sau fizic, iar argentinianul Ulises Badio va fi noul fizioterapeut", se arata in comunicat, precizandu-se totodata ca "Nole" se afla in cautarea unui antrenor secund pentru a-si completa staff-ul.

La sfarsitul lunii mai, Novak Djokovic a luat prin surprindere lumea tenisului anuntand ca renunta la colaborarea cu Marian Vajda, antrenorul sau incepand din 2006, alaturi de care a cucerit 12 titluri de Grand Slam.

Trei saptamani mai tarziu, sarbul l-a prezentat pe Andre Agassi drept persoana ideala pentru a-i relansa cariera.