Ilie Nastase este, incepand de joi, noul antrenor nejucator al echipei de FedCup a Romaniei, dupa informeaza Federatia Romana de Tenis intr-un comunicat remis redactiei HotNews.ro.

Ilie NastaseFoto: frt.ro

"Aceasta mutare face parte din noul plan al FRT de a concentra toate valorile tenisului romanesc in jurul acestei echipe, care are sanse reale sa revina in Grupa Mondiala, si chiar sa castige FED Cup. Alina Cercel-Tecsor ramane alaturi de echipa si va fi antrenor", se precizeaza in comunicatul de presa al Federatiei Romane de Tenis.

Primul meci al Romaniei cu Ilie Nastase antrenor-nejucator va avea loc in 2017, la Bucuresti, cel mai probabil in "Sala Polivalenta", pe 11 si 12 februarie, cu Belgia.

Romania a retrogradat in al doilea esalon valoric dupa ce a fost invinsa la baraj de Germania, cu scorul de 4-1, in luna aprilie. Romania trebuie sa castige duelul din februarie 2017 cu Belgia pentru a juca din nou in play-off-ul Grupei Mondiale I. O noua infrangere anul viitor ar trimite Romania in barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala II.