Esecul neasteptat de la Australian Open (Rafa a fost eliminat in primul tur) nu i-a picat deloc bine lui Toni Nadal. Unchiul si antrenorul lui Rafa a lasat sa se inteleaga (pentru prima data in ultima perioada) ca un nou antrenor (sau cooptarea unuia in staff-ul fostului lider mondial) ar putea fi o solutie pentru ca Nadal sa revina in prim-planul tenisului mondial. Pana acolo, Rafa a anuntat ca va juca la Buenos Aires (pe zgura), dupa ce a primit un wild-card din partea organizatorilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incepe Toni sa vada solutia schimbarii?

"Inteleg ca in sport rezultatele sunt cele care conteaza cu adevarat si doar ele iti spun daca este sau nu cazul sa schimbi ceva. Deci, daca trebuie ceva schimbat, atunci schimba" - Toni Nadal pentru postul de radio Cadena Cope.

"Sa pierzi atat de repede la Melbourne nu este chiar cea mai buna modalitate de a incepe anul. A fost o mare dezamagire, iar asta in principal pentru ca in ultimele luni Rafa a avut evolutii bune. Sper ca a fost doar un accident si ca vom merge mai departe, conform planului", a completat Toni Nadal.

Dupa ce a fost eliminat de la Australian Open inca din runda inaugurala (invins in cinci seturi de Fernando Verdasco), Nadal a plecat de la Melbourne direct acasa la Mallorca, acolo unde a inceput pregatirea pentru sezonul de zgura.

Campion in 2015 la Buenos Aires, Rafa va participa si anul acesta la competitia din Argentina, dupa ce a primit un wild-card din partea organizatorilor. "Vreau sa le multumesc organizatorilor pentru ca mi-au dat posibilitatea sa joc inca o data la Buenos Aires. Amintirile mele din Argentina sunt incredibile, iar asta in primul rand pentru ca oamenii de acolo sunt foarte primitori", a precizat Nadal, citat de site-ul oficial al ATP.

De ce a cerut wild-card

"Dupa eliminarea prematura de la Australian Open, am decis ca trebuie sa joc la Buenos Aires. Sper ca experienta din Argentina sa fie inca o data de mare ajutor, sa fie inceputul unei perioade bune pentru mine. Voi incerca sa dau tot ce e mai bun pentru a avea o evolutie pe masura la Buenos Aires" - Rafael Nadal.

Concurenta va fi una pe masura pentru Rafa in Argentina: printre altii, la Buenos Aires vor participa David Ferrer (locul sase mondial), Jo-Wilfried Tsonga (9 ATP) si John Isner (12 ATP).

Incurajat de Novak Djokovic

Castigator pentru a sasea oara la Australian Open, Novak Djokovic a vorbit cu jurnalistii despre anul 2016 si despre marile asteptari. Sarbul a marturisit inca o data ca viseaza sa castige in premiera la Roland Garros, dar ca Nadal este in continuare cel mai bun jucator de pe zgura.

"Lucrurile nu s-au schimbat prea mult, Nadal ramane de pe zgura, suprafata unde a avut rezultate incredibile atatia ani la rand. Cu siguranta vom vedea un alt Rafa pe zgura" - Novak Djokovic.

"Argentina Open" se va disputa in perioada 8-14 februarie 2016, urmand sa aiba premii totale in valoare de $ 523.470.

Cine va juca la Buenos Aires:

Rafael Nadal - locul 5 ATP

David Ferrer - locul 6 ATP

Jo-Wilfried Tsonga - locul 9 ATP

John Isner - locul 12 ATP

Dominic Thiem - locul 19 ATP

Jack Sock - locul 23 ATP

Fabio Fognini - locul 24 ATP

Alexandr Dolgopolov - locul 32 ATP

Pablo Cuevas - locul 36 ATP

Leonardo Mayer - locul 37 ATP

Federico Delbonis - locul 45 ATP

Fernando Verdasco - locul 47 ATP etc.

In varsta de 29 de ani, Nadal a castigat 67 de turnee de-a lungul carierei,14 dintre acestea fiind de Grand Slam. Unde s-a impus Rafa: de 9 ori la Roland Garros (2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014), o data la Australian Open (2009), de doua ori la US Open (2010, 2013) si de doua ori la Wimbledon (2008, 2010).