La Poiana Brasov, conducerea Federatiei Romane de Tenis si-a desemnat superlativele din 2007, "experimentatul" Andrei Pavel, 32 de ani, fiind ales, "racheta numarul 1" a anului.

"Sunt mandru ca am reusit sa castig acest premiu, mai ales la varsta mea. Nu cred ca la anul voi mai izbuti o asemenea performanta, dar inca vreau sa le fac viata grea celor din tenis !", a spus Pavel. "Cneazul" a fost secondat de colegul sau din echipa de Cupa Davis, Victor Hanescu, locul al treilea al podiumului revenindu-i tinerei sperante a tenisului feminin, Raluca-Ioana Olaru.

Celelalte locuri in ierarhia Federatiei Romane de Tenis au fost ocupate de: 4. Sorana Carstea, 5. Simona Halep, 6. Ciprian Porumb, 7. Catalin Gard, 8. Adrian Cruciat, 9. Monica Niculescu, 10. Edina Gallovits.

Din pacate, la ceremonie au fost prezenti doar Adrian Cruciat, Sorana Carstea, Victor Hanescu si Andrei Pavel. Fosta jucatoare, Ruxandra Dragomir si tehnicienii echipei de Cupa Davis, Florin Segarceanu si Adrian Marcu, i-au premiat pe laureatii anului 2007, in tenisul romanesc.