Simona Halep a luat decizia de a nu participa la turneul de la Brisbane, numarul doi mondial invocand o accidentare la piciorul stang. Acest abandon i-a adus Simonei critici din partea Sarei Errani. "Cate tablouri are de gand sa mai strice?", a precizat jucatoarea din Italia.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Errani a criticat aspru decizia unor sportive de a se retrage inainte de a lua parte la unele turnee din circuitul WTA.

"Cate tablouri are de gand sa mai strice? Ca sa stiu", a spus Errani pe Twitter, iar sportevai.it. a completat ca afirmatia sportivei din Italia face referire "mai mult la Halep", decat la celelalte colege din circuitul feminin de tenis, sustine Mediafax.

Care este explicatia supararii Sarei Errani

Supararea jucatoarei din Italia se explica in felul urmator: daca Simona Halep si Maria Sharapova ar fi anuntat din timp ca nu vor participa la Brisbane, tragerea la sorti ar fi fost alta, iar Sara ar fi avut parte de un culoar mai bun. Asa insa, Errani a picat inca din primul tur cu Belinda Bencic (locul 14 WTA si a saptea favorita la Brisbane), fiind eliminata.

Nascuta pe 29 aprilie 1987, Sara Errani se afla pe locul 20 in clasamentul WTA.

De-a lungul timpului, Simona Halep a mai trecut prin asemenea momente, jucatoarea noastra fiind nevoita sa renunte la anumite turnee sau chiar sa abandoneze dupa o victorie.

A fost criticata de L'Equipe in 2014

Dupa ce s-a retras de la editia din 2014 a "China Open", Simona a fost criticata de L'Equipe.

"Este a treia oara cand Simona Halep ia o astfel de decizie: a declarat forfait la Roma dupa victoria din primul meci cu Madison Keys si si-a facut de asemenea bagajele la 's-Hertogenbosch, abandonand in turul 2. De fiecare data inaintea unui turneu important, pentru ca apoi sa joace finala la Roland Garros si in semifinalele la Wimbledon. Ramane ca adversarele ei, dar si organizatorii de turnee si WTA sa decida daca acestea nu sunt altceva decat coincidente", a scris la momentul respectiv L'Equipe, conform Mediafax.

Cum ar putea arata programul Simonei in aceasta luna

Dupa abandonul de la Brisbane, pentru Halep ar putea urma, in functie de recuperare, participarea la turneul Premier de la Sydney (10-15 ianuarie), iar finalul de luna ar putea sa o gaseasca la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului (18-31 ianuarie 2016).