Simona Halep, locul 2 WTA a pierdut sambata meciul cu Carla Suarez Navarro, numarul 10 mondial, in semifinalele turneului de la Roma. Romanca a pierdut toate cele patru meciuri jucate pe zgura cu jucatoarea din Spania, iar scorul intalnirilor directe este acum 5-5.

Foto:

Partida de la Roma a fost una din cele mai disputate si dramatice din circuitul feminin din acest an, cea mai mare parte a schimburilor fiind la intensitate maxima si cu un consum de energie enorm de ambele parti.

Romanca a incercat des sa atace si sa domine punctele, dar jucatoarea din Spania a trimis inapoi majoritatea mingilor si a deranjat-o mult pe Halep cu reverul in diagonala. In plus Simona a facut un numar nepermis de mare de greseli nefortate.

Romanca a avut si mai multe momente de nervozitate si frustrare in meci, in conditiile in care Suarez Navarro a ramas calma si a continuat sa trimita inapoi nenumarate mingi ce pareau ca o sa-i aduca punctul respectiv Simonei.

Halep a avut in decisiv 5-4 si a condus cu 30-0 in urmatoarele doua gameuri, dar le-a pierdut pe amandoua si, pana la urma, a pierdut decisivul cu 5-7 dupa ce a anulat primele doua mingi de meci.

In cealalta semifinala a turneului se dueleaza jucatoarele ruse Maria Sharapova (3 WTA) si Daria Gavrilova (78 WTA).

Desfasurarea live text a meciului:

  • 5-7 Navarro a servit pentru meci si prezenta in finala de la Roma. Retur fenomenal Simona, care ia primul punct in game.Navarro da cu dreapta afara in cros si este condusa cu 30-0.La fel greseste si Simona, 30-15. Scurta Simonei atinge fileul si iese afara 30-30. Minge de meci Navarro dupa ce Halep a trimis in fileu. Navarro da si ea in plasa, egalitate. Halep trage tare cu dreapta in cros si are minge de break, dar trimite apoi prea lung si este iar egal. A doua minge de meci pentru Navarro, anulata dupa cateva schimburi la limita. Iar minge de meci, dupa ce Navarro gaseste tusa in lung de linie si apoi Simona greseste si pleaca de la Roma.
    5-6 Halep a avut 30-0 dar diagonalele Carlei pe rever i-au creat iar probleme si si-a pierdut serviciul.
  • 5-5 Simona a avut 30-0 pe serviciul jucatoarei din Spania, dar pierde sansa de a inchide meciul.
  • 5-4 Cumva Simona a supravietuit in acest game, primul castigat pe propriul serviciu in setul 3. La 15-15 Halep se apara superb, domina punctul, dar greseste cand vine la fileu sa-l inchida. La mingea urmatoare castiga batalia dusa pe toate colturile terenului, dar Navarro o impinge iar in spate pentru o noua minge de break. Simona o anuleaza cu un rever dupa ce a intrat in teren. Romanca e vizibil frustrata, dar anuleaza inca o sansa de break si serveste foarte bine de doua ori pentru a inchide gameul.
  • 4-4 Drama de la Roma continua. Carla a avut 30-0, apoi Simona a castigat trei mingi la rand, dar a scapat reverul in cros afara si pierde prima sansa de break.Nu si pe a doua, pentru ca intra in teren si o executa cu backhand-ul pe Carla.
  • Navarro vede ca se aproprie finalul partidei si isi cheama antrenorul pentru ultimele sfaturi.
  • 3-4 Navarro face break la zero ajutata mult de usurinta cu care Halep face greseli nefortate. Simona s-a grabit si s-a trezit la 0-40.
  • 3-3 Doar break-uri pana acum in decisiv. Simona a fost mai concentrata, iar Navarro a cedat atacurilor, dar schimburile sunt epuizante.
  • 2-3 Sarabanda break-urilor continua, Halep isi pierde iar serviciul. Navarro a primit o minge de break dupa o noua atingere norocoasa cu fileul si profita de oportunitate cu acelasi rever apasat in cros cu care chinuit-o tot meciul pe Simona
  • 2-2 Al patrulea break consecutiv in setul decisiv. Cateva fisuri in "zidul spaniol" aduc doua mingi de game pentru Simona pe serviciul Carlei. O pierde pe prima dupa ce a fost scoasa mult in lateral de reverul in cros al spanioloaicei, dar terenul e prea scurt apoi pentru Navarro.
  • 1-2 Navarro returneaza frustrant toate loviturile Simonei si face iar break, la 15.
  • 1-1 Re-break Halep! Romanca iese la suprafata dupa un game sufocant, incheiat cu o minge pe tusa pentru care Navarro a chemat arbitra de scaun. Mingea de break fusese creata de Simona dupa un punct interminabil cu 3-4 lovituri ale Simonei ce pareau decisive
  • 0-1 Break Navarro, jocul lui Halep nu arata bine. Greselile Simonei ii ofera iar jucatoarei spaniole doua mingi de break, aceasta profita de prima dupa o venire la fileu
  • Navarro isi solicita iar antrenorul pentru sfaturi intre seturi, Halep a luat o pauza la vestiare

  • 3-6 Jucatoarea din Spania castiga setul doi din a saptea incercare. La 15 egal Halep a strigat de frustrare cand a simtit ca reverul in cross va fi prea lung. Navarro pierde doua mingi de set la rand, se ajunge la 40-40. Simona a ratat o minge de break de la un metru de fileu.
  • 3-5 Romanca ia un game extrem de complicat. Erorile domina acum jocul Simonei, care ii da spanioloaicei doua sanse de set, anulate insa de doua greseli ale acesteia. Halep rateaza apoi de doua ori sansa de 3-5, dar si Navarro pierde iar doua ocazii sa ia setul.
  • 2-5 Carla isi face serviciul la zero, Simona nu arata jocul ei normal si pare frustrata de greselile facute.
  • 2-4 Jucatoarea din Spania face iar break dupa un game cu rasturnari de situatie. Navarro a mai incercat o venire la fileu la 15-0 pentru ea, dar pierde punctul. Fileul o ajuta iar, isi cere scuze, dar face 30-15 si apoi 40-15 desi Simona s-a aparat teribil. Simona anuleaza mingile de break, iar Carla trimite in fileu, copiata apoi de romanca pentru un nou 40 egal. Spanioloaica vine la fileu, castiga, iar Simona da cu racheta de pamant si o schimba. Nu ajuta pentru ca greseste o minge pe care si-o construise perfect.
  • 2-3 Navarro trimite tot inapoi, dar la fel face si Halep, care castiga primele doua puncte pe serviciul spanioloaicei. Romanca greseste apoi de doua ori si este 30 egal. Halep o impinge apoi mult in spate si isi creeaza o minge de break, pierduta dupa ce a incercat un retur decisiv. Carla scapa un rever in cros in afara si Simona are iar sansa de a-si lua breakul inapoi, ceea ce reuseste dupa ce Navarro trimite afara si un rever in lung de linie.
  • 1-3 In prima minge a jocului scunda Navarro surprinde cu o venire la fileu si castiga punctul, urmatorul fiind castigat tot de ea cu ajutorul fileului. Navarro trimite apoi doua mingi in plasa, dar, dupa, isi creeaza o minge de break, fructificata dupa un schimb foarte disputat.
  • 1-2 Simona a avut 15-0 in game dar a pierdut urmatoarea minge, foarte muncita dupa ce a ratat o lovitura simpla de langa fileu. Urmatorul raliu l-a tratat cu rabdare si a facut 30 egal, dar a trimis urmatoarele doua mingi putin in spatele liniei de fund.
  • 1-1 Simona isi pierde serviciul la 15 dupa cateva greseli nefortate
  • 1-0 Romanca incepe actul 2 cu break. Simona a anulat prima minge de game cu un rever in alergare in lung de linie incredibil si apoi si-a creat ea o sansa de break, concretizata cu un nou lung de linie cazut pe tusa
  • Navarro si-a chemat antrenorul inainte de inceperea setului 2

  • 6-2. Romanca ia primul set, inchis cu un frumos rever in lung de linie, venit dupa un game foarte greu. Prima minge din game a fost castigata tot cu un rever superb in lung de linie, dar Simona a pierdut urmatoarele trei mingi. Jucatoarea din Spania a facut apoi trei greseli nefortate la rand. Halep trimite in fileu si ofera a treia minge de break, anulata cu un forehand extrem de puternic si lovit de foarte sus.
  • 5-2 inca un break Simona. La 40-15 pentru ea a sters linia dupa un serviciu pe care arbitrii de linie il dadusera aut. La urmatoarea minge Navarro a trimis in fileu si o pune pe romanca in situatia sa serveasca pentru set
  • 4-2 Halep isi castiga serviciul dar Navarro o pune sa munceasca enorm pentru puncte, returnand inca multe mingi ce par decisive. La 0-30, Simona a pus o scurta superba si a egalat la 30 dupa ce jucatoarea din Spania a trimis putin afara un forehand.
  • 3-2 Break Simona. La 30-15 pentru ea romanca a castigat un schimb interminabil dupa ce a intrat in teren si a lovit o dreapta in cross, Navarro gresind urmatoarea minge
  • 2-2 Halep egaleaza. La 30 egal Simona a prins un forehand pe tusa din dreapta si apoi a facut doi pasi in teren si a executat-o pe Navarro cu reverul pe stanga. "Zidul spaniol" ii creeaza totusi probleme in continuare.
  • 1-2 Halep face rapid re-break, tot la 30. Romanca a avut mai multa rabdare si nu a mai gresit in acest game. Pana acum,Navarro a presat cand a putut pe rever in cross, accelerand si punand-o pe Simona in dificultate
  • 0-2 Jucatoarea din Spania face break la prima ocazie avuta. Navarro returneaza tot si o lasa pe Simona sa greseasca. Game castigatla 30
  • 0-1 Suarez Navaro ia primul game la 15 cu un joc exact. Simona a castigat doar un rally mai lung.
  • Simona a ales sa primeasca in primul game
  • 13.05 Cele doua jucatoare au iesit la incalzire

Meciul a fost transmis in direct pe Dolcesport si LIVE TEXT pe HotNews.ro

Simona Halep vs Carla Suarez Navarro

Ani: 23-26

Locul nasterii: Constanta, Romania - Las Palmas de Gran Canaria, Spania

Inaltime: 1,68 metri - 1,62 metri

Greutate: 60 kg - 62 kg

Ambele sunt jucatoare de mana dreapta

Executa backhandul: cu doua maini - cu o mana

Titluri in 2015: 3-0

Titluri in cariera: 11-1

Locul in clasamentul WTA: 2-10

Intalniri directe: 5-5.

Jucatoarea din Constanta a pierdut toate cele trei meciuri disputate anterior cu Suarez Navarro pe zgura, aceeasi suprafata ca la Roma. In 2010, in turul I al turneului de la Barcelona, sportiva spaniola a castigat cu 6-4, 3-6, 6-3, apoi in sferturile de finala ale aceluiasi turneu, editia din 2012, cu 6-4, 6-1. Ultimul lor meci pe zgura a fost in turul intai la Roland Garros, in 2013, cand Suarez Navarro s-a impus cu 3-6, 6-2, 6-2.

Ele ar mai fi putut juca si in optimile de finala ale editiei trecute a turneului de la Roma, dar Halep s-a retras atunci inainte de meci, din cauza unei accidentari.