Simona Halep a invins-o, miercuri seara, pe americanca Sloane Stephens in sferturile turneului "Premier Mandatory" de la Miami, scor 6-1, 7-5, si va juca in semifinala impotriva numarului unu mondial, Serena Williams.

Simona Halep, interviu la Miami OpenFoto: captura Dolcesport

Am avut un prim set dominat categoric si castigat de Simona in 26 minute.

Setul doi a inceput la fel de bine pentru romanca care a facut un dublubreak si a condus cu 3-0, iar meciul parea ca se va incheia sub o ora de joc. Simona s-a relaxat usor, a inceput sa fie mai grabita cautand sa incheie punctele cat mai repede, a gresit mult, iar Stephens a profitat si a castigat 4 game-uri la rand. Americanca si-a ridicat nivelul de joc, dar Simona a revenit la tenisul practicat in primul set, a lungit schimburile de mingi, a lovit mai precis si a reusit un nou break la 5-5 castigand apoi fara probleme setul si meciul.

Statistica meciului

Statistica meciului

Foto: captura Dolcesport

Halep: "Am jucat repede cu Stephens, am facut cel mai bun tenis al meu, a revenit spectaculos, a schimbat tactita, am pierdut increderea, dar ma bucur ca am castigat. Nu am nimic de pierdut cu Serena, e numarul 1 mondial, voi da totul, voi veni pe teren si voi crede in sansa mea. A fost un meci bun la Singapore, maine este un nou meci si cred ca pot castiga din nou cu ea" (Mediafax)

  • Atmosfera Nick Saviano, catre Stephens (la pauza dintre seturi): 'If she can beat you doing that, god bless her'
  • "Simona, Simona!" Romanii din tribuna au dominat fondul sonor.
  • Simona rateaza o minge, iar din tribune se aude tare: Nu-i nimic, nu-i nimic"
  • Cifre Simona: primul serviciu 75%, 17 lovituri castigatoare si 26 de erori nefortate; 5 mingi de break fructificate din 10

Semifinale:

Simona Halep vs Serena Williams

Numarul 1 mondial, americanca Serena Williams, a invins-o pe Sabine Lisicki (Germania), locul 21 WTA si cap de serie numarul 27, scor 7-6 (4), 1-6, 6-3, si s-a calificat in semifinale la Miami Open, unde va juca in compania Simonei Halep.

Carla Suarez Navarro vs Andrea Petkovic

Andrea Petkovic (favorita numarul 9) si Carla Suarez Navarro (favorita numarul 12) s-au calificat in semifinalele turneului "Premier Mandatory" de la Miami.

Suarez Navarro a invins-o pe Venus Williams (cap de serie numarul 16), scor 0-6, 6-1, 7-5, dupa o partida care a durat o ora si 50 de minute.

Andrea Petkovic (favorita noua) a trecut de Karolina Pliskova (favorita numarul 14), scor 6-4, 6-2. Meciul a durat o ora si 15 minute.

LIVE TEXT

Setul II

Va multumesc pentru comentarii, cifre si... pasiune. Ne revedem in finala? :)

  • 7-5 si Simona este in semifinala cu Serena
  • 30-15 Cel mai spectaculos punt al meciului. Contre superbe, iar Sthepens agata incredibil o minge la fileu. Serviciu perfect si Simona este la doua mingi de meci
  • 30-0 Presiunea s-a mutat acum pe americanca care loveste mai moale si prea lung
  • "Simona, Simona" Publicul roman simte ca victoria este aproape :)
  • 6-5 si Simona serveste pentru meci. Simona a fost mai calma, a lungit schimburile de mingi, iar Stephens a gresit mult prea usor doua mingi bune.

"Au jucat niste mingi foarte frumoase pe final. Mi-a placut foarte mult faptul ca nu a facut nicio dubla greseala pe serviciu. Parca si-a imbunatatit si engleza semnificativ. Urmeaz Serena. Hai Simona! Fara melancolie" (user Riegel)

"Simona a avut 75%! E rar ca o jucatoare sa poata sa aiba constant peste 70% la primul serviciu. Iar in final e important e ce faci dupa ce iti intra primul sau al doilea serviciu. Apropo, ieri au jucat doi jucatori adesea considerati ca avand cel mai bun serviciu 1: Milos Raonic a avut 61%, iar John Isner 65%..." (user claudiub)

  • 5-5 Cel mai frumos schimb de mingi al meciului, un rally castigat de Simona cu un lung de linie frumos (40-15). Simona trimite doua minge afara cu reverul si este 40 egal. Serviciul si graba americancei ii aduc game-ul Simonei. Stephens si-a ridicat mult nivelul jocului, este mai calma si asteapta greseala Simonei
  • Simona este tot mai agresiva, vrea sa castige cat mai repede punctele, dar precizia a scazut mult.
  • 4-5 Sloane S. castiga usor si pune presiune pe Simona.
  • 4-4 Game alb reusit de Simona care mai taie din elanul americancei.
  • 12 erori nefortate pentru romanca in setul doi fata de 9 in tot setul 1
  • 3-4 Simona face un pas in spate si continua sa greseasca tot mai mult.
  • 3-3 Break Stephens care revine de la 3-0 anuland  cele doua breakuri ale romancei. Sansa de break pentru Stephens care si-a ridicat nivelul jocului. S-a relaxat mult prea repede Simona?
  • 3-2 Stephens isi face serviciul, dar nu fara emotii. Punct frumos reusit de americanca care o scoate pe Simona mult in afara terenului si inchide cu un lung de linie.
  • 3-1 Break reusit de Stephens.
  • 3-0 Perfect. Simona face un dublubreak in debutul setului IISimona are minge de break si 3-0, dar greseste un lung de linie si americanca respira pentru moment. Minge moale in fileu a americancei si Simona face un dublubreak in debutul setului II
  • 2-0 Simona isi face serviciul ajutata si de greselile majore ale americancei care incearca constant unghiuri "pe care nu le reuseste, dar nici nu prea le intelege" spun comentatorii Dolcesport.
  • 1-0 Break Simona. Trei mingi de break pentru Simona in debutul setului II. Americanca face multe greseli nefortate si pare descurajata de jocul romancei.

Nick Saviano catre Stephens: 'If she can beat you doing that, god bless her'.

  • "Grozav mod de a spune 'da ce ai mai bun, daca te bate si cand dai totul, asta este'. Halep joaca fenomenal in momentele astea, sper sa nu-i treaca pana la final". (user muciflenduri)
  • Nick Saviano (born June 5, 1956 in Teaneck, New Jersey) is a former tennis player from the United States. (wikipedia)

Setul I

6-1 Set pentru Simona Halep incheiat in circa 26 minute. Simona domina clar la toate capitolele, a avut un procentaj de peste 70% pe primul serviciu si a reusit cateva lovituri absolut spectaculoase.

  • Simona se relaxeaza putin si-i permite americancei sa revina de la 30-0. Din tribuna se aude imediat "Nu-i nimic, nu-i nimic" :)
  • 70% este procentajul Simonei pe primul serviciu
  • 5-1 O jucatoare mult mai inteligenta Halep care o plimba pe Stephens pe tot terenul. 40-0 si trei mingi de meci pentru jucatoarea noastra. Simona o fructifica pe ultima cu o noua lovitura fantastica, un forehand in diagonala
  • 4-1 fara emotii Simona serveste bine acum si mai mult cu primul serviciu, in timp ce americanca are lovituri foarte puternice, dar majoritatea nu gasesc terenul.
  • 3-1 Americanca isi face serviciul fara probleme
  • 3-0 Game alb. Start perfect de meci pentru Halep
  • 2-0 Break Simona Stephens trimite o minge lunga, arbitrul striga 'aut', chalange cerut de americanca, iar reluarile ii dau dreptate. Nu o ajuta prea mult caci Simona face 40-15 si are doua sanse de break. Stephens salveaza o minge de break, dar incearca un forehand pe contra, dar trimite mult afara.
  • Din tribuna se aud din nou scandari puternice "Simona, Simona"
  • 1-0 Simona este la serviciu. Un prim forehand simplu trimis afara, dar Simona are un rever in cros excelent. Ce retur reuseste Stephens pe al doilea serviciu al Simonei ?! Americanca are minege de break, dar Simona egaleaza. Simona mai anuleaz ao minge de break si face 1-0.

Simona Halep vs Sloane Stephens:

Ani: 22-23

Locul nasterii: Constanta - Plantation (SUA)

Inaltime: 1,68 metri - 1,70 metri

Greutate: 60 kg - 61 kg

Ambele sunt jucatoare de mana dreapta

Ambele lovesc backhandul cu doua maini

Titluri in 2015: 3-0

Titluri in cariera: 11-0

Bani castigati in 2015: $1,754,871 - $108,073

Bani castigati in cariera: $8,314,279 - $2,971,254

Locul in ierarhia WTA: 3-45

Intalnirile directe: 2-2

2012, Barcelona (zgura): 6-4, 6-4 pentru Simona Halep

2013, Hobart (hard): 6-4, 6-0 pentru Sloane Stephens

2013, Australian Open (hard): 6-1, 6-1 pentru Sloane Stephens

2014, Roland Garros (zgura): 6-4, 6-3 pentru Simona Halep.