​Accidentat la incheietura mainii drepte, Rafael Nadal nu stie daca va putea participa la turneul de Grand Slam de la US Open. Spaniolul va afla la finalul acestei saptamani daca va lua parte la competitia de la Flushing Meadows. "Imi doresc sa particip, dar o voi face doar daca voi fi la 100% din punct de vedere fizic", a precizat Rafa, citat de presa iberica.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nadal nu a participat la turneul de la Toronto si nu se va afla nici la startul turneului ATP de la Cincinnati (din aceasta saptamana).

"Voi merge la Barcelona si ma voi supune altor teste. In cazul in care ruptura de la incheietura s-a inchis 100%, atunci nu vor fi probleme cu participarea. Sper sa fie asa si sa particip la US Open. Vineri sau sambata voi afla daca pot juca la New York" - Rafael Nadal.

"Timpul ne preseaza foarte tare. Vom incerca sa facem tot posibilul pentru ca el sa joace la US Open, insa trebuie sa inceapa sa loveasca cu reverul. In ultimele trei saptamani nu a mai folosit aceasta lovitura, din cauza accidentarii, iar daca vedem ca nu se descurca la un nivel ridicat, vom mai astepta timpul necesar" - Toni Nadal, antrenorul si unchiul lui Rafa Nadal.

In 2013, Nadal s-a impus pentru a doua oara la US Open, dupa ce l-a invins in finala pe Novak Djokovic, in patru seturi.