In perioada 5-13 iulie va avea loc la Bucuresti primul turneu WTA organizat in Romania: BRD Bucharest Open, realizat in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului. Simona Halep este cap de afis al turneului, dar vor performa si alte reprezentante de marca ale tenisului mondial: Roberta Vinci (locul 20 in clasamentul WTA), Klara Koukalova (locul 30), Karin Knapp (locul 49) sau Annika Beck (locul 51).

Simona HalepFoto: wtatennis.com

In cadrul BRD Bucharest Open, Romania va fi reprezentata de Simona Halep (locul 3), Monica Niculescu (locul 76), Alexandra Cadantu (locul 81) si Irina Camelia Begu (locul 89), potrivit unui comunicat de presa transmis de organizatori.

"Suntem mandri ca am putut aduce acest turneu in Romania si ca, alaturi de cele 32 de jucatoare din tabloul principal, vom oferi spectatorilor un spectacol sportiv de exceptie. Este cu atat mai important pentru noi cu cat acesta este primul turneu WTA organizat vreodata in Romania", a declarat George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis.

In cadrul turneului de la Bucuresti vor fi puse in joc premii in valoare de 250.000 de dolari, iar castigatoarea va primi 280 de puncte WTA.

"Ma bucur de fiecare data cand vad ca sportul romanesc suscita interesul spectatorilor, pe al autoritatilor, al marilor jucatori care se arata interesati de competitiile care se desfasoara in Romania si, de ce nu, al sponsorilor. Tenisul romanesc a crescut semnificativ in ultimii ani si cred ca astfel de competitii nu fac decat sa ne arate tuturor ca se poate si sa-i incurajeze pe tineri sa se orienteze catre sport si catre ideea de performanta", a spus Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului si Sportului.

Biletele pentru turneu vor avea preturi cuprinse intre 15 si 40 de lei, in functie de zilele de desfasurare ale meciurilor. Abonamentele valabile in perioada 7-13 iulie costa 120 de lei, iar pentru studenti, elevi si pensionari intrarea este gratuita in perioada 7-10 iulie.