​Simona Halep va disputa, duminica, pentru prima data in cariera o finala de turneu Premier Mandatory, sportiva din Romania urmand sa o intalneasca in ultimul act al Madrid Masters pe Maria Sharapova. Partida va fi in direct pe Dolcesport 2 si Livescore pe HotNews.ro de la ora 17:30.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

Halep a mai ajuns intr-o semifinala de turneu Premier Mandatory, la Indian Wells, acolo unde a fost invinsa de Agnieszka Radwanska.

Premier Mandatory este categoria de turneu cea mai importanta dupa cele patru competitii de Grand Slam.

Simona Halep si-a asigurat un cec de 342.600 de euro si 650 de puncte WTA pentru traseul de pana acum de la Madrid.

Finala va fi cu Maria Sharapova

Simona Halep si Maria Sharapova s-au mai intalnit de doua ori de-a lungul carierei: la Indian Wells in 2012

(6-3, 6-4) si la Beijing tot in 2012 (7-5, 7-5). De fiecare data castig de cauza a avut rusoaica

Finala Mastersului de la Madrid se va disputa duminica, de la ora 17:30 (in direct pe Dolcesport 2 si Livescore pe HotNews.ro).

Ce a castigat Simona Halep pana in prezent

Simona Halep a castigat pana in prezent nu mai putin de sapte turnee, dintre care sase in 2013 (Nürnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia) si unul in 2014 (Doha).

Simona nu a mai pierdut o finala WTA din 2012. Ea a fost invinsa in finalele de la Fes in 2010 si 2011 si Bruxelles in 2012.

"Sunt foarte incantata ca pot sa joc aici cea mai importanta finala a carierei mele. Ma simt bine si voi face tot ce pot ca sa inving. Iubesc acest oras si acest turneu. Nu voi uita niciodata ca aici am inceput sa joc cu adevarat bine. Domnul Tiriac mi-a oferit anul trecut un wild card si asta m-a ajutat foarte mult. Fata de anul trecut, acum am un stil de joc mai agresiv, sunt mai concentrata si lupt pana in ultima clipa. Ma simt extraordinar si ma bucur de fiecare minut petrecut pe teren. Nu ma asteptam sa ajung in finala, insa in tenis nu se stie niciodata ce se poate intampla. Sunt foarte bucuroasa acum, pentru ca este cel mai bun parcurs al meu la un astfel de turneu. Cred ca voi putea sa nu ma las coplesita de emotii si voi lupta pentru fiecare punct" - Simona Halep.