​Cuplul Horia Tecau - Robert Lindstedt a castigat concursul de dublu din turneul ATP de la Bucuresti: sambata, in finala, Tecau si Lindstedt au invins perechea Jeremy Chardy (Franta) - Lukasz Kubot (Polonia) in doua seturi, 7-6, 6-3.

Horia Tecau, alaturi de Robert LindstedtFoto: Reuters

"Ii multumesc lui Robert Lindstedt ca m-a "carat" in spate, in fiecare meci, spre aceasta victorie, asa cum am facut-o si eu probabil la Bastad, la el acasa. Acum il inteleg cat de greu este sa castigi acasa! Sunt foarte fericit si va multumesc celor care ati venit la Arena sa ne incurajati" - Horia Tecau, dupa meci.

"I-am promis lui Horia ca vom castiga astazi, asadar imi pare rau pentru Jeremy si pentru Lukas - ati facut un turneu foarte bun, dar trebuia sa castigam. Acesta este trofeul tau, Horia, acum suntem chit - te-am ajutat sa castigi pe teren propriu!" - Robert Lidstedt, partenerul de joc al lui Tecau.

La simplu, principalul favorit al turneului de la Bucuresti, Gilles Simon s-a calificat in finala, dupa o victorie in doua seturi in fata germanului Matthias Bachinger (7-5, 6-2).

Duminica, in meciul pentru trofeu, Simon (15 ATP) il va intalni pe italianul Fabio Fognini (57 ATP), castigator fara probleme in fata lui Attila Balasz, jucator venit din calificari, 6-3, 6-1.

Gilles Simon a castigat in doua randuri turneul de la Bucuresti, in 2007 si 2008.