Ciprian Porumb este, incepand de vineri, noul capitan nejucator al echipei Romaniei de Cupa Davis, acesta fiind numit in locul lui Andrei Pavel (indepartat din functie in data de 20 octombrie). "Este persoana potrivita pentru acest post", a precizat Ruxandra Dragomir, presedintele FRT.

Ciprian Porumb Foto: AGERPRES

"In urma sedintei Comitetului Director al FRT de joi s-a decis ca Ciprian Porumb sa fie noul capitan nejucator al echipei de Cupa Davis, iar Sever Dron se va ocupa de echipa de Fed Cup. Ciprian Porumb, care este membru in Comitetul Director, s-a abtinut de la vot pentru ca nu se putea vota singur, in timp ce Dron a fost ales in unanimitate de voturi.

Ciprian Porumb merita aceasta pozitie, a fost component al echipei de Cupa Davis si are si propriul club, pe care il conduce foarte bine. El va fi disponibil pentru echipa de Cupa Davis, in care am investit foarte mult si este omul cel mai potrivit pentru ca tenisul romanesc sa fie promovat mai mult, dar si sprijinit. Orice jucator este dator sa vina la solicitarea capitanului. Un tenismen joaca pentru Romania si nu pentru un om anume", a declarat Ruxandra Dragomir, presedintele FRT.

In data de 20 octombrie 2011, Comitetul Director al Federatiei Romane de Tenis a luat decizia de a-i indeparta din functiile ocupate pe Andrei Pavel (capitan nejucator al echipei de Cupa Davis) si Irina Sparlea (capitan al echipei de Fed Cup).