Selectionerul echipai nationale de handbal feminin a Romaniei, Radu Voina, a anuntat, duminica, in cadrul unei conferinte de presa, lotul cu care se va prezenta la Campionatul European 2010, ce se va desfasura in Danemarca si Norvegia, in perioada 7-19 decembrie.

Lotul Romaniei pentru EuropeneFoto: Agerpres

Lotul Romaniei pentru CE 2010:

Portari: Paula Ungureanu, Talida Tolnai, Mihaela Smedescu

Extreme: Cristina Varzaru, Magdalena Paraschiv, Roxana Gatzel, Valentina Ardean-Elisei

Pivoti: Ionela Stanca, Oana Manea, Florina Barsan

Linia de 9 metri: Melinda Geiger, Oana Soit, Ada Moldovan, Cristina Neagu, Aurelia Bradeanu, Adina Meirosu, Mihaela Tivadar

Romania face parte din Grupa A la CE, alaturi de Spania, Danemarca si Serbia. Tricolorele vor infrunta in meciul de debut, din 7 decembrie, pe vicecampioana europeana, Spania (ora 19:15), urmand ca in 9 si 11 decembrie sa intalneasca pe gazda Danemarca (ora 21:15), respectiv pe Serbia (ora 19:15)

Cel mai bun rezultat al tricolorelor la Europene a fost inregistrat in 2000, cand s-au clasat pe locul al patrulea, Romania fiind gazda a turneului. In ultima editie a CE, echipa nationala a incheiat pe locul al cincilea.

Danemarca este cea mai titrata echipa la CE din grupa A: a castigat titlul european de trei ori ('94, '96 si 2002), in alte doua editii devenind vicecampioana europeana ('98 si 2004). Spania are in palmares o medalie de argint (2008), in timp ce Serbia a obtinut cel mai bun rezultat in editia trecuta: locul 13 (in 2004 s-a clasat pe locul 12, ca Serbia si Muntenegru).

Echipe participante la CE 2010*:

Grupa A: Spania, Danemarca, Romania si Serbia

Grupa B: Muntenegru, Croatia, Rusia si Islanda

Grupa C: Germania, Ucraina, Suedia, Olanda

Grupa D: Norvegia, Ungaria, Franta si Slovenia

*Primele trei echipe clasate din fiecare grupa se califica in faza urmatoare.