Cel mai asteptat meci din campionatul intern de rugby s-a terminat dupa doar opt minute. Jucatorii dinamovisti si cei ai Farului s-au incaierat in momentul in care tabela de marcaj arata scorul de 3-0 pentru echipa din Soseaua Stefan cel Mare. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan cinci dintre jucatorii Farului au fost transportati la spital pentru a li se acorda ingrijiri medicale.

Incidentul care a provocat batalia generala a pornit de la un jucator constantean, care se pare ca si-a imbrancit un adversar. Spiritele s-au incins si dupa cateva minute de bataie, oficialii dinamovisti au cerut intrarea jandarmilor pe teren. Constantenii au hotarat retragerea echipei de pe teren, iar arbitrul a fluierat finalul partidei.

Potrivit antrenorului secund al Farului, Virgil Tudose, citat de Mediafax, Chiriac are ruptura de buza superioara, Natriashvili o fractura la deget si un hematom la ochiul drept, Kostashvili un hematom, arcada dreapta sparta si comotie cerebrala, Tudosa comotie cerebrala, fisura de pomete, multiple hematoame si Uchava are fractura de mandibula.

"Luni voi convoca pe toata lumea la federatie, comisiile de specialitate vor discuta acolo, vor vedea ce s-a intamplat. Este inadmisibil ce s-a intamplat, face rusine acestui sport. Poate din cauza presiunii prea mari s-a ajuns la acest incident, insa acest lucru nu poate scuza cu nimic ce s-a intamplat. Vreau sa se retina ca voi fi foarte foarte drastic in a lua masurile ce se impun pentru ca acesta este comportament golanesc, nu rugbystic, nu face cinste acestui sport. Conform regulamentului, echipa care paraseste terenul pierde cu 5-0, oricum acest lucru conteaza prea putin, important este sa aflam ce s-a intamplat, ce a dus la acest lucru, iar astfel de situatii sa nu se repete. Trebuia sa fie un derby in sensul frumos al cuvantului si nu-mi vine sa cred ce s-a intamplat", a declarat Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby pentru Mediafax.

Ambele echipe sunt deja calificate in Play-Off, dar orgoliile sunt prea mari. In meciul tur, Farul a castigat cu 14-10 in fata celor de la Dinamo. Inainte de acest meci, Dinamo se afla pe prima pozitie in clasamentul din Seria 1 a Diviziei Nationale, cu 40 de puncte. Farul ocupa pozitia secunda, cu 40 de puncte.