Romania nu mai poate rata participarea la Campionatul European de handbal feminin din luna decembrie dupa victoria categorica in mansa tur a barajului, 37-23 in deplasarea din Islanda. Returul, programat pe 7 iunie, la Braila, a ramas o simpla formalitate. Turneul final va avea loc in ultima luna a anului, in Macedonia.

Fetele lui Gheorghe Tadici au dominat categoric intalnirea de la Reykjavik, conducand cu 15-6 in minutul 21 si cu 21-8 la pauza.

Cu patru minute inainte de final, unul dintre fanii Romaniei, din galeria de aproximativ 50 de persoane care au facut deplasarea in Islanda, a patruns cu steagul national pe teren, meciul fiind intrerupt pentru putin timp.

La turneul final sunt calificate deja echipele Norvegiei (campioana europeana en-titre), Rusia, Franta, Germania si Ungaria (locurile 2-5 la precedenta editie) si Macedonia, in calitate de natiune organizatoare. Alte 20 de formatii, printre care si Romania, se bat in dubla mansa eliminatorie pentru celelalte 10 locuri de la turneul final.