Campioana en-titre a Romaniei la handbal feminin, CSM Bucuresti, a invins sambata, pe teren propriu, formatia slovena Krim Ljubljana, cu scorul de 30-18 (15-7), in primul meci din grupa A a Ligii Campionilor, informeaza News.ro. Cristina Neagu a jucat primul meci in Liga Campionilor pentru o echipa din Romania dupa aproape cinci ani.

Cristina NeaguFoto: csmbucuresti.ro

Din lotul CSM a absentat pivotul Oana Manea, care se resimte din cauza unor probleme musculare la spate.

Cristina Neagu (29 de ani) a revenit in Liga Campionilor cu o echipa din Romania dupa aproape cinci ani, ultima data evoluand pentru Oltchim in sezonul 2012-2013. Apoi s-a transferat la Buducnost, unde a jucat finala Ligii Campionilor in 2014 si a castigat trofeul un an mai tarziu.

Tot sambata, in cealalta partida a grupei A, NFH Nykobing (Danemarca) a invins, pe teren propriu, formatia poloneza Vistal Gdynia, cu scorul de 27-21(14-10).

Programul grupei A in continuare este urmatorul: Vistal - CSM (11 octombrie), Krim - NFH (14 octombrie), NFH - CSM (22 octombrie), Vistal - Krim (25 octombrie), Krim - Vistal (4 noiembrie), CSM - NFH (4 noiembrie), Vistal - NFH (11 noiembrie), Krim - CSM (11 noiembrie), NFH - Krim (19 noiembrie) si CSM Bucuresti - Vistal Gdynia (19 noiembrie).

Primele doua clasate in fiecare din cele patru grupe se vor califica in faza grupelor principale.

Obiectivul campioanei Romaniei in actuala stagiune este calificarea la Turneul Final Four al Ligii Campionilor.