CSM Bucuresti, campioana en-titre a Europei, s-a calificat, sambata, pentru al doilea an consecutiv in Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin. Dupa ce castigase mansa tur la o diferenta de cinci goluri (30-25), CSM s-a impus si in deplasare, 27-26, contra FTC Budapesta.

CSM, printre cele mai bune patru echipe din EuropaFoto: csmbucuresti.ro

In semifinalele competitiei a ajuns si Cristina Neagu, alaturi de actuala sa echipa, Buducnost.Neagu a marcat 9 goluri, iar Buducnost a castigat cu 35-30 mansa retur cu Larvik HK. In tur, formatia din Pogdorica se impusese cu 31-17.

In Final Four s-au calificat echipele: Gyor, HC Vardar, Buducnost si CSM Bucuresti.

Marcatoare CSM Bucuresti: Martin 5 goluri, Manea 4, Niombla 4, Bazaliu 3, Gullden 3, Torstensson 3, Mehmedovic 2, Curea 1, Saurina 1, Bradeanu 1, in timp ce pentru FTC s-au remarcat Jovanovic 6 goluri si Schatzl 5.

Turneul Final Four (la care vor lua parte cele mai bune patru echipe de pe Batranul Continent) se va desfasura la Budapesta, in zilele de 6 si 7 mai.

Pe langa CSM, alte doua echipe din Romania au mai cucerit trofeul de-a lungul timpului (pe acea vreme se numea Cupa Campionilor Europeni): Stiinta Bucuresti (1961) si Rapid Bucuresti (1964).

In finala competitiei au mai ajuns: Universitatea Timisoara (1973), Stiinta Bacau (1986) si Oltchim Ramnicu Valcea (2010).