Naţionala feminina de handbal a Romaniei a invins formaţia Germaniei cu scorul de 31-25, in Sala Sporturilor ''Lascar Pana'' din Baia Mare, intr-un meci amical. In prima partida, selectionata tarii noastre invinsese cu 33-32, cu un gol inscris de Aurelia Bradeanu, in ultimele secunde.

Foto:

Dupa meciurile cu Germania, tricolorele vor mai avea o scurta reunire, intre 14 şi 17 aprilie, pentru ca in 1 iunie lotul sa fie convocat pentru meciurile oficiale cu Belarus din preliminariile CE din 2014, conform Mediafax. Dubla contand pentru calificarea la turneul final, va avea loc in 11, respectiv 15 iunie.

Romania a fost invinsa de Norvegia in primele doua partide din grupa a 6-a, disputate in octombrie 2013, cu 25-23 si 30-18. Nordicele sunt calificate deja la turneul final.

La startul preliminariilor CE din 2014 se afla 26 de echipe imparţite in cinci grupe de cate patru echipe si doua grupe de cate trei echipe, din care primele doua clasate se vor califica la turneul final.

La turneul final, programat intre 7-21 decembrie 2014, sunt calificate direct echipele tarilor organizatoare, Ungaria si Croatia. Orasele-gazda ale partidelor de la turneul final sunt Budapesta, Debrecen si Gyor (Ungaria), respectiv Zagreb, Varadzin si Porec (Croatia).