Handbal masculin. Miercuri seara, la Polivalenta, in fata a 4.000 de suporteri, s-a consumat prima mansa din "dubla" Romania - Belarus, decisiva pentru calificarea in barajul Mondialului 2013. Tricolorii s-au impus cu 25-22, rezultat pe care trebuie sa-l apere duminica la Minsk, pentru a castiga grupa.

Alin Sania, revenit la nationala pentru dubla cu Belarus Foto: AGERPRES

Dupa aceasta victorie, Romania conduce clasamentul grupei (6 puncte), urmata de Belarus (4 puncte) si Luxemburg (0 puncte). In cazul egalitatii de puncte, conteaza rezultatele directe.

"Sper sa castigam si acolo, pentru ca suntem mai buni decat ei. Totul este sa fim concentrati, sa nu gresim. Nu stiu daca au puterea sa ne bata, chiar daca jucam la Minsk. Dar eu sunt optimist, asta este firea mea, deci sper sa castigam si acolo", a declarat Mihai Popescu, portarul reprezentativei, pentru Digisport.

"Ca este la trei puncte sau putea fi la zece puncte, este o victorie si trebuie sa o luam ca atare. Dupa acest succes, noi suntem cei care am plecat cu dreptul in aceasta dubla. Cred ca suntem mai buni, iar la Minsk vom demonstra din nou acest lucru, pentru a merge la baraj", a adaugat Alexandru Csepreghi.