Un avion de linie Yakovlev 42 s-a prabusit miercuri, 43 din cele 45 de persoane aflate la bord decedand. Echipa de hochei Lokomotiv Iaroslavl a disparut practic de pe harta sportului mondial, jucatorii (mai putin Alexander Galimov) si staff-ul tehnic al formatiei murind in tragicul accident. Printre cei disparuti se afla Jan Marek, Karel Rachunek, Josef Vasicek (toti cehi, campioni mondiali), Pavol Demitra (slovac, a evoluat in NHL) si Stefan Liv (suedez, campion olimpic), informeaza Reuters.

Lokomotiv Iaroslavl Foto: hclokomotiv.ru

*Click pe poza pentru a vedea o FOTOGALERIE cu sportivii disparuti in data de 7 septembrie.

Aparatul Yakovlev 42, de fabricatie sovietica, s-a prabusit in timpul manevrelor de decolare, la circa doi kilometri de pista aeroportului Tunoshna, la ora locala 16.00 (15.00, ora Romaniei). Aeronava a izbucnit in flacari la impactul cu solul, iar o parte din fuselaj a ajuns in apele fluviului Volga.

Oficialii ambasadelor din Suedia, Cehia si Slovacia au confirmat, in cursul zilei de miercuri, ca Marek, Rachunek, Vasicek, Demitra si Liv au disparut in tragicul accident.

Avionul s-a prabusit la aproximativ doi kilometri de aeroportul Tulocina din Iaroslavl. Echipa Lokomotiv urma sa dispute un meci la Minsk, in Belarus.

Campioni ai hocheiului au disparut pe 7 septembrie

Josef Vasicek, in varsta de 31 de ani, a cucerit Cupa Stanley alaturi de echipa Carolina Hurricanes si titlul mondial cu Cehia in 2005. Jan Marek (31 de ani) si Karel Rachunek (32 de ani) au castigat Campionatul Mondial cu Cehia in 2010.

Stefan Liv a cucerit titlul olimpic cu Suedia, la Olimpiada de la Torino, din anul 2006, si cel mondial.

Pavol Demitra a evoluat in NHL si a bifat trei aparitii in All Star Games, meci care ii reuneste pe cei mai in forma sportivi ai sezonului. A evoluat de-a lungul carierei la St. Louis Blues, Ottawa Senators, Los Angeles Kings, Minnesota Wild si Vancouver Canucks.

"Trecem printr-o mare tragedie, este un soc pentru noi toti. Au fost niste sportivi si niste oameni extraordinari" - Tomas Kral, presedintele Federatiei de Hochei din Cehia.

Singurul supravietuitor al echipei este Alexander Galimov, acesta suferind arsuri pe 80% din corp.

"Din cauza mortii tragice, la 7 septembrie, intr-un accident aviatic, a echipei Lokomotiv (...), s-a hotarat amanarea meciurilor din campionatul KHL. Datele de incepere a campionatului vor fi anuntate ulterior", se arata intr-un comunicat al Ligii Continentale de Hochei pe gheata (KHL - reuneste la start cele mai bune echipe din Rusia si din alte state ex-sovietice).

Sportivi disparuti in accidentul de pe 7 septembrie:

Vitaly Anikeenko

Yuri Bahvalov

Alexander Belyaev

Mikhail Balandin

Alexander Vasyunov

Joseph Vashichek

Alexander E. Vyuhin

Robert Genrikhovich Ditrih

Pavol Demitra

Andrey Zimin

Marat Natfullovich Kalimulin

Alexander G. Karpovtsev

Alexander I. Kalyanin

Andrey Kiryuhin

Nikita Klyukin

Igor Borisovich Korolev

Nikolai Krivonosov

Evgeny Kunnov

Vyacheslav Mikhailovich Kuznetsov

Stephen Daniel Patrick Liv

Jan Marek

Sergey I. Ostapchuk

Vladimir Leonidovich Piskunov

Karel Rahunek

Ruslan Salei

Evgeny Sidorov

Karlis Martinovic Skrastins

Pavel Snurnitsyn

Daniel E. Sobchenko

Gennady S. Churilov

Maxim A. Shuvalov

Artem Nikolaevich Yarchuk.

Antrenor: Brad McCrimmon.