Incidentele de la meciul cu UTA Arad au lăsat urmări grave la Dinamo, clubul din Ștefan cel Mare fiind penalizat cu patru partide pe teren propriu fără spectatori. Chiar și așa, câinii ar putea avea fanii alături la meciul cu Petrolul.

Suporteri ai echipei DinamoFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

LPF anunță că Dinamo poate permite accesul copiilor însoțiți de adulți la meciul cu Petrolul

Dinamo și UTA Arad au primit o lovitură puternică după incidentele de la jocul direct, ambele fiind penalizate cu patru etape pe teren propriu fără spectatori.

Aflată în lupta pentru evitarea retrogradării, Dinamo va primi luni vizita celor de la Petrolul Ploiești, în ultimul meci al etapei cu numărul doi din play-out.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat că există o șansă ca partida ce se va disputa pe stadionul Arcul de Triumf să se joace cu spectatori.

„Există o dispoziție regulamentară care spune că se poate juca cu copii, în condițiile în care un adult însoțește un grup de 10 copii. Am vorbit cu colegii mei de la LPF, i-am rugat să ia legătura cu reprezentanții clubului Dinamo și UTA să vedem ce își doresc mai departe.

În funcție de ce își doresc ca organizatori le vom acorda tot sprijinul în condiții regulamentare.” - a transmis Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, potrivit Fanatik.

Anunțul a fost făcut și de clubul din Ștefan cel Mare, pe pagina oficială.

„Cu copii pe "Arc", cu suporteri în Sala Dinamo

Sancționat de Comisia de Disciplină cu măsura "programării meciurilor fără spectatori pentru patru jocuri și penalitate sportivă de 100.000 lei", după incidentele consemnate la meciul Dinamo București vs UTA Arad, clubul nostru a solicitat Ligii Profesioniste de Fotbal, Departamentul Competiții, să permită accesul copiilor la următorul meci pe teren propriu în SuperLigă, cu Petrolul Ploiești.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a răspuns astăzi afirmativ, invocând articolul 27 din Regulamentul Disciplinar (RD). "Copiii au acces în condițiile art.27 din RD astfel cum a fost modificat prin decizia Cex FRF din 13.07.2023", a anunțat LPF, într-o adresă semnată de avocatul Paul Alexandru Mincu.

Ce spune forma modificată anul trecut, pe 13 iulie, în RD

"Programarea jocului fără spectatori impune organizatorului obligaţia de a nu permite accesul publicului în stadion, cu excepția copiilor sub 14 ani însoțiți corespunzător (1 adult la maximum 10 copii) pentru un număr de la 1 până la 10 jocuri. Pentru claritate, dacă un grup mai mare de 10 copii, dar de maximum 20 de copii dorește accesul în stadion, atunci grupul respectiv va fi însoțit de 2 (doi) adulți".

Cum se intră pe stadion

Accesul copiilor sub 14 ani (inclusiv) la tribuna 1 a stadionului "Arcul de Triumf" se face doar pe baza biletelor cu valoare 0 (zero), emise de clubul nostru și distribuite direct însoțitorilor.

Însoțitorii grupurilor de copii sunt rugați să contacteze, prin e-mail, managerul departamentului de ticketing al clubului, la adresa bilete@dinamo1948.ro.

Condiții de înscriere, informații necesare:

tabel nominal (nume/prenume, CNP) atât pentru copii, cât și pentru însoțitori;

însoțitorii sunt obligați să aibă asupra lor, la stadion, documentele de identitate pentru fiecare copil;

porțile de acces, în ziua meciului, se deschid la ora 18:30.

Atmosferă de vis în Sala Dinamo

Interziși de Comisia de Disciplină să susțină echipa din tribunele "Arcului", adolescenții, femeile și bărbații dinamoviști se vor aduna în Sala Dinamo pentru a le transmite "câinilor" lui Kopic toată energia în alb și roșu.

Meciul cu Petrolul poate fi vizionat pe ecranele gigant amplasate în Sala Polivalentă din Ștefan cel Mare, imnurile dinamoviștilor urmând să se audă din Ștefan cel Mare până la Arcul de Triumf.

Accesul în Sala Dinamo se va face pe bază de bilete, 20 lei, intrare generală.

Pasiunea pentru Dinamo nu se suspendă, împreună vom reuși!” - se arată în comunicatul oficial al clubului.

Clasament play-out SuperLiga

1. Univ Cluj 24p

2. Hermannstadt 23p

3. UTA Arad 23p

4. Petrolul 21p

5. Oțelul 20p

6. Poli Iași 17p

7. FC U Craiova 1948 16p

8. Dinamo 15p

9. FC Voluntari 14p

10. FC Botoșani 11p.