Mark Allen si-a eliminat idolul, pe Stephen Hendry, in primul tur al Campionatului Regatului Unit, dupa o victorie clara, cu 9-4. Hendry este finalistul editiei anterioare si cel mai titrat jucator din istoria snookerului, el castigand in cariera, printre alte turnee, si sapte titluri de campion mondial. La UK Championship, jucatorul de 38 de ani s-a impus in trecut de cinci ori, dar in ultimii trei ani nu a mai castigat niciun turneu major.

Partida n-a avut istoric, fiind echilibrata doar la debut, dar dupa prima sesiune Allen conducea cu 6-2. Hendry a castigat primul frame din sesiunea de seara, dar apoi jucatorul de 21 de ani s-a impus in doua frameuri consecutive, si a pecetluit apoi soarta partidei in jocul al 13-lea, cu un break de 77 de puncte.

Este cea mai mare victorie din cariera mea, din cauza adversarului pe care l-am avut. Dupa meci, cineva mi-a spus: "Mi-ai invins idolul". Eu i-am raspuns, este si idolul meu!

Mark Allen

Este prima victorie a lui Allen in fata scotianului. Cei doi s-au mai intalnit o data, in urma cu doi ani, la Trofeul Irlandei de Nord, atunci victoria revenindu-i lui Hendry. "Mai mult l-am admirat pe Stephen cum juca, decat sa ma concentrez pe jocul meu", a spus dupa acel meci Allen.

In runda a doua, Allen va infrunta un alt fost campion mondial, pe Mark Williams, care a trecut in turul inaugural de Ricky Walden cu 9-3. Castigator al UK Championship in 1999 si 2002, Williams a zburdat in partida cu Walden, la capatul primei sesiuni scorul fiind 7-1.

Tot in runda secunda a ajuns si Stephen Maguire, detinatorului Trofeului Irlandei de Nord, care a trecut de Joe Swail cu 9-5. Dupa o prima sesiune dezechilibrata, castigata de Maguire cu 6-2, Swail a reusit sa se apropie la 8-5, dar Maguire nu a cedat presiunii si si-a adjudecat partida cu un break de 77 de puncte.

Surpriza in prima zi a fost si eliminarea lui Ken Doherty. Dupa o prima parte echilibrata, incheiata cu 4-4, in disputa cu Nigel Bond, Kendo a inceput in forta sesiunea de seara, conducand cu 7-4. Dar Bond a luat cinci frameuri la rand, si asteapta acum intalnirea dintre Ding Junhui, castigator al turneului in 2005, si Adrian Gunnell, pentru a-si afla adversarul din runda secunda.